Tuesday, September 10, 2013

mangsa fashion kah ini?

bismillah..

today after 3pm aku, nanak and sorang teman aku ni sama2 turun nk p cari mknn... first tu nk p amik burger y aku order.. then p teman minah ni p u-bakery.. then barula kita orang p u-cafe.. hohoho...

masa tgh makan-makan, borak-borak, tetiba si minah ni ternampak kawan aku ni... dia kutuk habis la... heh3... dia cakap yang kawan aku si "s" ni menjahanamkan fashion... hehhehe.. mmg betul pun lah... aku pun pernah juga tegur si "s" tapi biasalah kalau si kawan aku ni... masuk telinga kanan keluar telinga kiri.. dia xkisah pun apa orng nak kata apa tentang dia.. bab ni aku respect habis... bagi aku, aku xkesah sangat pasal fashion ni..  cuma bila diorang pakai cantik, smart aku puji kalo x, aku cakap la x.. hehehe.. from my side, itu hak dan keperibadian diri masing-masing.. how they dress up their self.. tapi kalau iapun kena tengok tempat juga la yaa dok?

heee..  contohnya.. xkan la kita nak p kelas pakai dress cantik2 yang sesuai nak p dinner semata2 nak p kelas.. tp ok la juga kalau nak pakai pun kan.. itu hak u.. as long as.. u kena match la pula dgn kasut yang sesuai.. xkan lah pakai dress cantik-cantik lepas tu pakai selipar jepun y masuk dalam bilik air kan... xcukup dengan tu,, lilit pula sweater dekat bahagian pinggang.. h h h... but anyway dia ni cantik.. pandai pakai make up,, ada banyak baju yang cantik-cantik and up to date jugalah kan.. cuma.. well macam my friend told us menjahanamkan fashion.. atau dengan kata lain sebenarnya dia ni adalah mangsa fashion.. so dengan kata lain  aku setuju dgn kata2 si kawan aku tu..


gambar sekadar hiasan...

tp..... bila part yang second ni.. aku rasa lain sikit... haishhhh... dia cakap kalau dia dgn my friend ni berdua or what dia rasa malu.. sbb nanti orng akn tgk dia pelik.. dah la kwn aku ni katanya lah well known dkt our university... ohohoho...  nanti bila orng pakat tanya dia siapa kawan aku yang mangsa fashion ni.. dia cakap dia rela cakap yang dia xkenal...begitu sekali dia punya mind... ohoho... too sad kan...

k la bye bye...
moral value yang aku dapat;
kita tak tahu apa pandangan orang terhadap kita.. buruk ka baik ka.. dan.. kita perlu kuat untuk hadapi setiap perkara yang datang menghampiri.. insyaallah bila kita kuat.. bila kita tabah... bila kita yakin pada diri..
kita boleh hadapi segala cabaran yang mendatang.. 
dan aku percaya yang kawan aku si mangsa fashion ni sangat tabah dan kuat... insyaallah..


love,
teamoHada

Post a Comment
#resepi #cooking try#precious food# 100 days 11 ogos 2014 100 days 16 february 2015 20-an Action songs advertising ALPHABET RECOGNITION AMAZON Art and craft award Baby Milestones baby photo Bandung BECE Ben ashaari bencana a.k.a musibah best place to visit KELANTAN BIRTHDAY PARTY bisnessbyIstanaSyurga bisnessonline BLOGLIST DAN SEGMEN breasfeeding tips brownies children assessment children milestones children performance children safety children trip and visit children with special need=gifted Cinta Malaysia Sayang Kelantan cognitive development contest dan contest DramaTv English Language foodhunters Future Teacher GIVEAWAY greenandredtea greenteathailand hand eyes recognition Hari Rabu hilang# sukar jejaki lagi# dicuri# lalai# holiday a.k.a makan angin :) homeschooling INDONESIA kegemaran saya Ketam kid songs KIDS ACTIVITY KIDS PROJECT KIDS TOYS Kota Bharu Kelantan Kunak lagu+lirik lesen kereta LESSON PLAN Lets learn "BAHASA MELAYU" letters Madinah makanan bercengkerang Makkah Malay songs Maruku mimpi BESAR movie musim panas nephew+niece+children nothing just to say NURSERY NURSERY RHYMES one destination. parenting tips parents teacher relationship party themem Barbie theme PLANE TICKET pools and waterfun PRESCHOOL Princess sofia themem Pink theme PTPTN public transportation puisi+poem+whatsoeverlah Quotes of the Week Ramadhan redteathailand Resepi sos Mangga Resepi sos nyonya REVIEW RINDU SABAH saya jual secret recepi segmen agama sensory skills services Singapore SOS MANGO specialcare SPORT&OUTDOOR SSPN Tawau teaching skills teman+sahabat tengah marah tips+petua+amalan=tindakan toddlers TV SHOW UMRAH water play WRITING SKILLS