Sunday, August 21, 2016

Badminton Dato Lee Chong Wei


when you are the Malaysian hero and the trillion eyes watching over you!



Love,
teamoHada



Giveaway Dan Pencarian Bloglist by Jepun Mari

Assalamualaikum

giveaway dan pencarian bloglist

jom join
Tempoh penyertaan
18 ogos 2016-23 September 2016

Love,
teamoHada

Thursday, August 18, 2016

LUCKY WOINNER|Giveaway transformer from Ben Ashaari

Alhamdulillah.. yeay..
Finally dapat menang giveaway. Menang pula dari blogger Ben Ashaari. Yeay yeay..
After a month tahu menang lucky draw baru boleh tengok boleh rasa boleh pegang boleh main dengan transformer scattershot merah menyala ni.. yeay..
Terima kasih ben ashaari dan terima kasih juga kepada penganjur.
kronologi nak menang giveaway transformer.
1. Join comment,bagi sebab dientri blog ben ashaari dan share kat facebook
2. Dapat message dari blogger BA menang giveaway. Excited sangat rasa. Yeayhhh..
3. Dapat message dari sponsorship. Deal samada boleh post giveaway ataupun tidak.
4. Happy dan super excited sponsor setuju post to my home address.
5. Pergi ambil sendiri kat city link.
6. Yeayyy.. boleh tengok boleh rasa boleh main! Yeayyyyh..
7. Transformer scattershot milikku 
Pertama kali menang giveaway. Feel so good 






Love,
teamoHada


Monday, August 15, 2016

PRODUCT REVIEW| ADAKAH MILK BOOSTER UMMA LACTO BERKESAN






Sebenarnya di pasaran ada pelbagai jenama-jenama milk booster. Tapi jenama Umma Lacto ini adalah antara pilihan terbaik yang perlu anda cuba jika anda suka milk booster jenis minuman. Sangat rekemen.



Berdasarkan pemerhatian. Lebih 95% ibu menyusu yang mengalami masalah breastfeeding yang menggunakan Umma Lacto memberi feedback yang sangat memuaskan. Selebihnya 5% mungkin tidak serasi dengan mereka. Saya telus dalam memberi review sebab tidak semua produk adalah sempurna sebab badan manusia adalah tidak sama.



Kenapa Umma Lacto Menjadi Pilihan Ibu Menyusu?



Selain kelebihan yang saya akan tulis dibawah. Faktor utama adalah kerana rasanya sangat sedap. Ini memang saya puji. Bagi yang tidak suka minum susu pun boleh terima rasanya.



Ada pengguna berbangsa Cina yang mengamalkan Umma Lacto Milk Booster ini dengan minum dua kali sehari dimana sepatutnya sehari sekali sahaja. Alasannya sebab rasanya sangat sedap bagi beliau. Beliau sanggup beli 6 kotak untuk simpanan sebulan.



Pengguna Umma Lacto ini bukan sahaja Melayu malah bangsa Cina dan India juga ramai yang menggunakannya kerana sedap dan dapat memperbanyakkan susu badan.



Kelebihan Umma Lacto:

  • Membantu pengeluaran susu ibu dan memperbanyakkan susu ibu
  • Memberi ibu rasa kenyang berpanjangan
  • Membekalkan tenaga untuk ibu sepanjang hari
  • Membantu membekalkan zat besi dan mineral secukupnya kepada ibu dan bayi
  • Membantu mengelakkan sembelit
  • Membantu kesihatan perut dan kolon
  • Sebagai prebiotik ibu dan anak
  • Membantu meningkatkan sistem imunisasi badan.
  • Membantu mengurangkan risiko jaundis kepada bayi
  • Membantu mengurangkan kadar kolestrol dalam badan
  • Membantu membekalkan kalsium dan menguatkan tulang ibu selepas bersalin
  • Membantu mencantikkan kulit ibu selepas bersalin
  • Membantu membuang angin dalam badan dan mengelakkan kembung perut






Cara Pengambilan Umma Lacto:



Minum pagi dan/atau malam. Bancuh dengan air suam atau biasa sebanyak 150-250ml. Boleh tambah air ikut kesesuaian rasa individu.



Apa Kata Ibu Menyusu Yang Menggunakan Umma Lacto Milk Booster (Testimoni)



Ibu 1

Saya dah try minum umma lacto memang berkesan, susu sentiasa ada sampai bra basah, baby pun cepat kenyang.



Ibu 2

Membantu banyakkan susu dengan izin Allah, rasa pun sedap dan mengeyangkan.



Ibu 3

Susu banyak sampai basah baju dibuatnya, lebih-lebih lagi waktu malam. Anak saya kenyang dan tidur lena sampai pagi. Saya happy sangat.



Ibu 4

Sebelum saya amalkan Umma Lacto, susah hendak dengar anak sendawa selepas minum susu. Selepas saya amalkan Umma Lacto, anak kerap sendawa selepas menyusu.



Ibu 5

Dua hari minum Umma Lacto, susu dah dapat 4oz. Sebelum ini hanya 2oz sahaja. Sekarang tidak perlukan bantuan susu tepung lagi.



Sebenarnya ada banyak lagi feedback-feedback positif yang anda boleh google berkaitan Umma Lacto.



Di mana hendak dapatkan produk Umma Lacto ini?



Untuk pengetahuan ibu-ibu yang ingin dapatkan Milk Booster ini. Diharapkan berhati-hati sebab saya difahamkan ada banyak produk tiruan untuk Umma Lacto ini. Maklumlah produk ini permintaannya sangat tinggi dan mulalah ada insan yang tak bertanggungjawab yang cuba buat produk tiruan.



Jadi saya sarankan anda beli Umma Lacto ini di website The Baby Store. Beli melalui atas talian atau boleh COD di Shah Alam.



Kenapa saya sarankan beli melalui The Baby Store? Sebab The Baby Store adalah trusted online seller... website pun cantik. Tambahan pula setiap belian anda buat di website ini anda akan dapat mata ganjaran dimana anda boleh tebus pada belian seterusnya. Anda juga boleh tebus pada produk lain juga.



Sebelum terlupa, jika anda pengguna pertama. Setiap pendaftaran baru akan menerima 200 mata ganjaran. Anda boleh tebus pada belian pertama.



Klik Link ini ---> http://thebabystore.com.my/Umma-Lacto-en




Love,
teamoHada


Monday, August 1, 2016

CONFINEMENT| SIS PANTANG- BERBENGKUNG

Fungsi Berbengkung

  1. Mengelakkan kemasukan angin sejuk pada liang perut
  2. Memudahkan pengeluaran angin panas dan kotor menerusi ikatan barut dan ubat yang sempurna.
  3. Membantu mengempiskan perut dan bahagian berlemak, selulit yang terdapat pada paha dan punggung.
  4. Pemakaian bengkung yang kemas dan ketat membantu mengembalikan bentuk badan dengan cepat 
  5. Mengekalkan posisi yang baik terutama bagi ibu yang menyusukan bayi mereka.
  6. Baik untuk menyokong tulang kerana selepas bersalin berat tidak lagi ditanggung oleh tulang belakang sepenuhnya.
  7. Menyokong dan menguatkan otot abdomen yang lemah akibat regangan ketika mengandung.
  8. Mengelakkan rasa sakit setiap kali terbersin atau terbatuk.
Tips 

Bagi ibu yang melahirkan anak secara normal, bengkung seelok-eloknya dipakai sepanjang masa siang dan malam dan hanya ditanggalkan ketika mandi. Pemakaian bermula hari keempat sehingga habis tempoh pantang atau seberapa lama yang anda kehendaki. Bagi mendapat kesan maksimum pakai minyak panas dulu sebelum berbengkung. Manakala bagi ibu yang melahirkan anak secara pembedahan, pemakaian bengkung boleh dimulakan seawal hari ke-14.

Sebaik-baiknya ibu yang melahirkan mempunyai dua bengkung agar dapat menukar bengkung untuk membersihkannya. Bengkung yang sempurna mempunyai diameter panjang daripada paras payudara sehingga ke bawah pinggul. Ini dapat memberi sokongan yang kukuh ke atas rahim serta membataskan pergerakan Ibu.

Pemakaian Bengkung Yang Sempurna ,kelebihan berbengkung, manfaat berbengkung

masa sis xpandai lagi.. sikarang dah pro :P



Love,
teamoHada
#resepi #cooking try#precious food# 100 days 11 ogos 2014 100 days 16 february 2015 20-an Action songs advertising ALPHABET RECOGNITION AMAZON Art and craft award Baby Milestones baby photo Bandung BECE Ben ashaari bencana a.k.a musibah best place to visit KELANTAN BIRTHDAY PARTY bisnessbyIstanaSyurga bisnessonline BLOGLIST DAN SEGMEN breasfeeding tips brownies children assessment children milestones children performance children safety children trip and visit children with special need=gifted Cinta Malaysia Sayang Kelantan cognitive development contest dan contest DramaTv English Language foodhunters Future Teacher GIVEAWAY greenandredtea greenteathailand hand eyes recognition Hari Rabu hilang# sukar jejaki lagi# dicuri# lalai# holiday a.k.a makan angin :) homeschooling INDONESIA kegemaran saya Ketam kid songs KIDS ACTIVITY KIDS PROJECT KIDS TOYS Kota Bharu Kelantan Kunak lagu+lirik lesen kereta LESSON PLAN Lets learn "BAHASA MELAYU" letters Madinah makanan bercengkerang Makkah Malay songs Maruku mimpi BESAR movie musim panas nephew+niece+children nothing just to say NURSERY NURSERY RHYMES one destination. parenting tips parents teacher relationship party themem Barbie theme PLANE TICKET pools and waterfun PRESCHOOL Princess sofia themem Pink theme PTPTN public transportation puisi+poem+whatsoeverlah Quotes of the Week Ramadhan redteathailand Resepi sos Mangga Resepi sos nyonya REVIEW RINDU SABAH saya jual secret recepi segmen agama sensory skills services Singapore SOS MANGO specialcare SPORT&OUTDOOR SSPN Tawau teaching skills teman+sahabat tengah marah tips+petua+amalan=tindakan toddlers TV SHOW UMRAH water play WRITING SKILLS