Friday, December 27, 2013

i found back my things

after crying sampai bengkak mata and mata pun dah xkeluar air mata and bla orng tnya pun dah xde perasaan.. tetiba petang td dalam pukul 5.30 my roomate ketuk bilik air masa aku tgh mandi..

"hada..hada..hada.. ni bkn dompet hada ka? ak tanya apa.. dompet hada ka? aku tnya warna apa? dia ckp kecik warna putih hitam.. so aku terus buka pintu bilik air and tengoklah dompet tu dlm pegangan tgn nya...
omg.. omg.. seriously i scream.. mcm tak percaya!! Alhamdulillah dapat balik.. but yang peliknya dan mushkilnya.. macamna dn bagaimana kah dompet kecilku tu boleh berada dekat rak2 kasut kawan aku.. hmm.. hmm.. "

penat dah aku nak fikir.. biarlahh... yang penting dah jumpa balik and tak keluar duit yang byk dah.. huhuhu unless aku dah p buat matrik card baru.. huhuhu.. byk juga kena denda..

esk ingt nk p bank islam buat card.. huhu.. stress nyer... semua kena duit... nk buat research nk p perpustakaan negara lg..huhu..

actly, aku buat resaerch psl traditional games.. so sesiapa ada bahan rujukan (buku/journal) bolela tlng aku.. huhuhu...

contact aku:
email: superRevaluasi@gmail.com

kla gud nite...
ohh..td k.cik aku kirim duit through his friend.. thank you so so so much :)



love,
teamoHada

Thursday, December 26, 2013

stress

harini aku hilang byk benda...

card matrix
mycard
license car
card bank

aku pergi balai polis shah alam buat report.. tp xde cop sbb office close krismas.. aku nak p settle ic semua tu pun xboleh sebab cuti.. can you imagine how i am feeling? dengan aku yang xde duit... tupun nasib baik nephew aku tlng..

ya allah stressnya.. macamna la boleh hilang?? i could not think lepas puas menangis! penat sungguh mata nie... aku dah la xde duit and i really do need money... tetiba hilang semua tu yang perlu aku byr denda.. and now i need more money!

kena denda

card matrix= RM 50
mycard= RM 210 (sbb kali kedua hilang)
lesen kereta= aku xtau.. nnti la aku urus.. lgpun ak xguna..

aku terpaksa pergi sekali lg on friday.. hopefully my nephew can help me.. kalo aku pergi dgn cab.. gamaknya berganda-ganda la duit aku kena guna.

from perdana to balai polis= RM 9
from balai polis to bank islam dpn hotel blue wave= RM 5/6
from hotel blue wave to plaza masalam= RM 5/6
from plaza masalam to perdana= RM 8

total cab fee= RM 20 (maybe more)
total denda= RM 260
total=RM 300(xtermasuk nak kena buat card bank baru lg ni)

sudahla aku kena bt research sekarang ni.. print mcm2.. ya allah... :'(
dugaan...huhuhu


love,
teamoHada

Monday, December 9, 2013

batu pahat~k.ezzah wedding

Bismillah..

semalam aku balik dari batu pahat attend my friend wedding.. k.ezzah.. hohoho... 3 days dekat sana aku tumpang rumah kawan aku estila.. thank to you and your mom.. and kebetulan juga esok hari tu birthday dia.. hee happy birthday tila... semoga kejayaan kebahagian will belong to you.. Aamiin..

3day dekat sana.. tila bawa aku p jalan2 area batu pahat.. tapi dia xsihat sgt so xbyk tmpt la pergi.. lagipun sekarang pun musim hujan kan.. hohoho...

anyway aku nak share gambar wedding k.ezzah.. really happy to you... aku pada mulanya tgh dalam dua.. nak ka xnak pergi batu pahat tu.. tp ntahlaa ribut mana y serang jiwa aku.. aku terus kata kat tila ok.. aku nak pergi..walaupun pd masa tu aku xde ongkos... huhuhu.. balik2.. lagi jadi macam tupperware tanpa biskut.. kosong.. zero.. empty... huhuhu...

but.. but.. aku really happy dekat sana.. kg tila best.. nice environment.. rumah dia pun bersih dan smart jer..kalo nak compare kan rumah dia dgn rumah family aku y smart masa raya atau kenduri jep.... hik3..

ok dah laa... jom layan gambar...

         

masa ni adalah paling sweet.. hihihi... aku rasa wow.. apatah lagi k.ezzah.. mesti melting meletop la...
masa ni.. DJ kahwin dorang bacakan sajak yang ditulis oleh husband k.ezzah, ismail kepada k.ezzah.. OH MY GOD... Ya Allah... so sweet.. semanis gula-gula kapas...

semoga husband k.ezzah akan sentiasa sweet dan love her forever.. Aamiin.. Insyaallah..

  
us// tila#hada#WEDDING#k.ezzah#ismail

  
#tila#WEDDING#k.ezzah#ismail


us# always pray for your happiness...peace#smile#love forever


love,
teamoHada
#resepi #cooking try#precious food# 100 days 11 ogos 2014 100 days 16 february 2015 20-an Action songs advertising ALPHABET RECOGNITION AMAZON Art and craft award Baby Milestones baby photo Bandung BECE Ben ashaari bencana a.k.a musibah best place to visit KELANTAN BIRTHDAY PARTY bisnessbyIstanaSyurga bisnessonline BLOGLIST DAN SEGMEN breasfeeding tips brownies children assessment children milestones children performance children safety children trip and visit children with special need=gifted Cinta Malaysia Sayang Kelantan cognitive development contest dan contest DramaTv English Language foodhunters Future Teacher GIVEAWAY greenandredtea greenteathailand hand eyes recognition Hari Rabu hilang# sukar jejaki lagi# dicuri# lalai# holiday a.k.a makan angin :) homeschooling INDONESIA kegemaran saya Ketam kid songs KIDS ACTIVITY KIDS PROJECT KIDS TOYS Kota Bharu Kelantan Kunak lagu+lirik lesen kereta LESSON PLAN Lets learn "BAHASA MELAYU" letters Madinah makanan bercengkerang Makkah Malay songs Maruku mimpi BESAR movie musim panas nephew+niece+children nothing just to say NURSERY NURSERY RHYMES one destination. parenting tips parents teacher relationship party themem Barbie theme PLANE TICKET pools and waterfun PRESCHOOL Princess sofia themem Pink theme PTPTN public transportation puisi+poem+whatsoeverlah Quotes of the Week Ramadhan redteathailand Resepi sos Mangga Resepi sos nyonya REVIEW RINDU SABAH saya jual secret recepi segmen agama sensory skills services Singapore SOS MANGO specialcare SPORT&OUTDOOR SSPN Tawau teaching skills teman+sahabat tengah marah tips+petua+amalan=tindakan toddlers TV SHOW UMRAH water play WRITING SKILLS