Friday, February 22, 2013

toyol benar-benar atau toyol berupa manusia?

what should i say? adakah masih salah saya? apakah masih kecuaiaan  saya? ya allah betul-betul rasa sakit betul.. toyol yang sebenar2nya ataau toyol yang berupa manusia? sakit betul betul rasa. betul-2 menangis.. sakit hati. tuckk tuckk tuckk.. rasa macam nak tercabut nyawa... dugaan yang sentiasa sama...

tidak sampai 24jam... hilang... bukan sikit... baru jer di bank in. baru jer keluarkan  sekelip mata bila mahu digunakan hilang.. sakit.. tuckk. tuck..tuck...

kalu itu toyol berupa manusia.. aku doa kau patah kaki.. melutut depan aku.. sedarkah kau bukan senang aku nak boleh keluarkan suara aku mintak duit kalau bukan my parents or sister just give me? kau xkan tau punya... kau tau xbetapa sakit hati aku ni? kau tau x bukan sikit jumlah yang kau amik! tapi bodohnya kau bila kau xambik semua!! kenapa kau x amik semua jer... biar aku kata benar2 tercicir! dan andai kata kalau kau itu kawan aku.. sampai mati aku xkan halalkan perbuatan kau! titik peluh mak bapak aku keluarga aku. kau senang2 curi! dan aku doakan kau juga senag2 dapat bala! dan kalau kau kawan aku yang ambil kesempatan atas kelemahan aku.. sumpah aku xmaafkan kau sampai nyawa dan roh aku terpisah. dan kau akan menuntut kemaafan  dikaki aku di padang masyar!

kalau kau itu benar2 toyol.. kau tuan toyol akan terseksa sampai mati! aku betul2 speechless.. aku bukan berani untuk berdepan dengan kau. untuk berdoa dan kasi Allah nampak kepada aku yang duit itu kau yang ambil... sakit betul hati aku! menangis tanpa ada sesiapa yang perasan!! kau cuma tau ambil duit aku tapi kkau xtau seksa yang harus aku lalui!!

aku tau aku benar pasti duit itu xkan hilang kalu dia diambil. dan aku tau. aku xkan pernah maafkan kau hallalkan kau!

kau toyol! toyol mausia kah atau benar2 toyol kau memang bodoh! kau ambil duit nilai yang besar dan kau buat aku rasa ia hilang atas kecuaiaan aku. dan kalau itu kau fikir kau memang silap! ak tau duit itu xkan hilang kalau x diambil!

hari yang penat bagi aku kelmarin. hari yang berat bagi aku utuk esok.. kau aku xkan maafkan kau dunia ahirat!!


ya allah kau timpakan lah bala keatas sesiapa yang cuba menganiayai aku di atas kelemahan aku!aku sudah terlalu penat untuk lalui perkara yang sama lgi di atas kejadian yang berbeza-beza!



teamoHada

#resepi #cooking try#precious food# 100 days 11 ogos 2014 100 days 16 february 2015 20-an Action songs advertising ALPHABET RECOGNITION AMAZON Art and craft award Baby Milestones baby photo Bandung BECE Ben ashaari bencana a.k.a musibah best place to visit KELANTAN BIRTHDAY PARTY bisnessbyIstanaSyurga bisnessonline BLOGLIST DAN SEGMEN breasfeeding tips brownies children assessment children milestones children performance children safety children trip and visit children with special need=gifted Cinta Malaysia Sayang Kelantan cognitive development contest dan contest DramaTv English Language foodhunters Future Teacher GIVEAWAY greenandredtea greenteathailand hand eyes recognition Hari Rabu hilang# sukar jejaki lagi# dicuri# lalai# holiday a.k.a makan angin :) homeschooling INDONESIA kegemaran saya Ketam kid songs KIDS ACTIVITY KIDS PROJECT KIDS TOYS Kota Bharu Kelantan Kunak lagu+lirik lesen kereta LESSON PLAN Lets learn "BAHASA MELAYU" letters Madinah makanan bercengkerang Makkah Malay songs Maruku mimpi BESAR movie musim panas nephew+niece+children nothing just to say NURSERY NURSERY RHYMES one destination. parenting tips parents teacher relationship party themem Barbie theme PLANE TICKET pools and waterfun PRESCHOOL Princess sofia themem Pink theme PTPTN public transportation puisi+poem+whatsoeverlah Quotes of the Week Ramadhan redteathailand Resepi sos Mangga Resepi sos nyonya REVIEW RINDU SABAH saya jual secret recepi segmen agama sensory skills services Singapore SOS MANGO specialcare SPORT&OUTDOOR SSPN Tawau teaching skills teman+sahabat tengah marah tips+petua+amalan=tindakan toddlers TV SHOW UMRAH water play WRITING SKILLS