Saturday, September 7, 2013

bukan dari awie~cinta kain putih...

bismillah...

hmm... td aku tengok awie kat tv3.. i am his fan.. dulu.. suatu ketika dulu.. minat sangat dengan lagu dia.. tapi sekarang pun minat dan suka dengar lagi... tapi.. xtau bila...since aku terbaca news dia buka kelab malam atau seumpama dengan itu.. aku xberapa nak suka sangat dah.. why... sebab aku xsuka orang yang cuba merosakkan pemikiran, sikap dan peribadi orang lain.... bila dia ada duit.. banyak lagi cara utuk dia jalankan perniagaan atau katanya mencari rezeki.. hmm please la.. banyak lagi cabang lain untuk dia pilih tapi kenapa dia pilih jalan yang semakin sukar atau  memberi effect kepada orang-orang especially orang yang beragama islam.. perniagaan yang dia pilih tu seolah-olah dia mahu merosakkan lagi pemikiran bangsa dia agama dia sendiri..

bagi aku.. tidak perlulah dia mebuka perniagaan itu dan menambah koleksi dimana ia tumbuh ibarat cendawan.. andaikata orang islam orang melayu lain ada membuka perniagaan seperti ini.. biarlah mereka dengan diri mereka.. tidak perlulah kita pula mengikut gaya mereka..  you have choice to not do it..
kalau kita yang melayu beragama islam pun buka kelab malam sebagai satu perniagaan  inikan pula bangsa lain dan agama lain.. fikir2 kanlah..

(tarik nafas) adakah kita ingin terus melihat orang-orang muda,tua membuang waktu mereka ditempat seperti itu.. apakah tiada lagi perniagaan yang lebih baik untuk diusahakan dan memberi manfaat? aku sedar.. aku faham minat setiap orang tu berbeza dan tak sama tapi.. adakalanya kita kena fikir , adakah minat kita atau cara kita itu boleh mendatangkan manfaat kepada orang lain dan anak cucu cicit kita di masa hadapan..

hmm ok la jom kita layan lagu lama... yang pasti bukan dari AWIE.... hee...



love,
teamoHada

Post a Comment
#resepi #cooking try#precious food# 100 days 11 ogos 2014 100 days 16 february 2015 20-an Action songs advertising ALPHABET RECOGNITION AMAZON Art and craft award Baby Milestones baby photo Bandung BECE Ben ashaari bencana a.k.a musibah best place to visit KELANTAN BIRTHDAY PARTY bisnessbyIstanaSyurga bisnessonline BLOGLIST DAN SEGMEN breasfeeding tips brownies children assessment children milestones children performance children safety children trip and visit children with special need=gifted Cinta Malaysia Sayang Kelantan cognitive development contest dan contest DramaTv English Language foodhunters Future Teacher GIVEAWAY greenandredtea greenteathailand hand eyes recognition Hari Rabu hilang# sukar jejaki lagi# dicuri# lalai# holiday a.k.a makan angin :) homeschooling INDONESIA kegemaran saya Ketam kid songs KIDS ACTIVITY KIDS PROJECT KIDS TOYS Kota Bharu Kelantan Kunak lagu+lirik lesen kereta LESSON PLAN Lets learn "BAHASA MELAYU" letters Madinah makanan bercengkerang Makkah Malay songs Maruku mimpi BESAR movie musim panas nephew+niece+children nothing just to say NURSERY NURSERY RHYMES one destination. parenting tips parents teacher relationship party themem Barbie theme PLANE TICKET pools and waterfun PRESCHOOL Princess sofia themem Pink theme PTPTN public transportation puisi+poem+whatsoeverlah Quotes of the Week Ramadhan redteathailand Resepi sos Mangga Resepi sos nyonya REVIEW RINDU SABAH saya jual secret recepi segmen agama sensory skills services Singapore SOS MANGO specialcare SPORT&OUTDOOR SSPN Tawau teaching skills teman+sahabat tengah marah tips+petua+amalan=tindakan toddlers TV SHOW UMRAH water play WRITING SKILLS