Friday, April 29, 2011

give me some sunshine~



seriously,,cerita nie memang best..3 idiots..uhu3..
aku baru jer tngok sedangkan cite ni dah lama..aiyoii..tapi,,memang best sungguh la!!

and now is,,aku nak share lagu ni ngan korang,korang dan korang..mr.Boo,,aku dah bercerai..uhuks..so ak xnak kongsi dan dedikasikan lagu ni tuk dia dah..uhukss (2x)..tapi xpe lagu nie penuh ber inspirasi,,percayalah..yang bersedih jangan bersedih,,yang ketawa jum terus bergumbira,yang sedang sedang lak teruskan untuk ketahap yang lebih tinggi okeh? hmm jum layan lagu ini tau.. memang best tapi cerita dia lagi best! 
This song is awesome and its touch my heart very much :) 
I love this song <3 


dedikasi buat teman:

Tuesday, April 26, 2011

semoga hatiku bersamaMu Ya Allah!!



YA ALLAH YA RAHMAN YA RAHIM,,
Lindunglilah dan peliharakanlah kami, kedua ibubapa kami, kaum keluarga kami & SEMUA ORANG ISLAM dari azab seksa api nerakaMu YA ALLAH!
Sesungguhnya kami tidak layak untuk menduduki syurgaMu YA ALLAH, 
namun tidak pula kami sanggup untuk ke nerakaMu YA ALLAH.
Ampunilah dosa-dosa kami, terimalah taubat kami dan terimalah segala ibadah dan amalan kami,,
 dengan RAHMATMU YA ALLAH...
AMIN...

Monday, April 25, 2011

LEARN


If at first the task seems overwhelming, remember that you'll learn as you go along. Don't let a lack of knowledge stop you from setting ambitious goals.

PENYAKIT-PENYAKIT HATI~by Tok Fakir

msg:
just wanna to share what i had read...for me,,The every single word showing something value,, 
if we take note!!
lets read,thinks,and get improve from this ^_^

sikapnya korang tau?

bahagia dan sihat~PASTI !!

Lindungi Diri Daripada Pencemaran

  

Memilih untuk tinggal di negara yang 100% bebas pencemaran itu mustahil. Tetapi sekurang-kurangnya kita mencuba mengelakkan diri daripada berada di dalam bilik yang penuh asap, kawasan yang sesak atau beriadah di kawasan yang terlalu sibuk dengan kenderaan. Lakukanlah aktiviti luar apabila kualiti udara baik. Tanamlah banyak pohon hijau di laman kalian. Semua ini membantu kalian mendapatkan kualiti udara yang baik dan secara tak langsung, kalian terhindar daripada bahaya pencemaran. jom kita praktiskan dalam kehidupan harian :)

Puji Orang Lain Untuk Rasa Lebih Gembira

  
sweetkan?? senyuman iklas lagi suci :)

Ingat hidup ini bukan hanya menerima, bahkan juga memberi!
 kalau tidak,,tiadalah frasa give and take right?? Tahukah kalian bahawa memuji rakan-rakan atau sesiapa sahaja yang kalian jumpa sebenarnya mampu merangsang rasa gembira di dalam hati kalian. 
Apabila orang yang dipuji tertawa dan mengucapkan terima kasih,
 kalian sebenarnya bukan sahaja telah  menggembirakan dia, bahkan juga diri kalian sendiri. 
Apapun, sebelum melakukannya, kata kunci untuk semua ini hanya satu,
 iaitu IKHLAS :)

dan tengok ni plak,,

:::Think:::



image from my smart TOK :)

Sunday, April 24, 2011

penat a.k.a tenang!

penatkah?? tidak saya rasa tenang sekalii!!
jenjalan d tepi2-an pantai,minum air kelapa,,wargghh sedapnyaa!! nak2 lagii!!
dahtuu,,kalau ikutkan mata dan hati kan,,nak tengok nii tadii!! uhu3


Saturday, April 23, 2011

KESAN MINUM AIS


msg:
Hebahkan kepada kenalan anda dan yang anda sayangi Kesan Minum AIS Baca
dan terus sebarkan kepada teman dan kenalan anda. 

Serangan Jantung dan Amalan Minum Air Panas ....

Artikel ini berguna untuk semua. Bukan sahaja amalan meminum air panas selepas makan, tetapi berhubung SERANGAN JANTUNG!!!!. Kita tidak akan kehilangan apa-apa... malah akan mendapat faedah dari amalan ini. Kepada sesiapa yang suka minum AIS, artikel ini sesuai untuk anda baca. Sememangnya sedap minum air berAIS selepas makan. Walaubagaimanapun, AIS akan membekukan makanan berminyak yang baru kita makan. Ia akan memperlahankan penghadaman kita. Bila lemak-lemak ini terbentuk di dalam usus, ia akan menyempitkan banyak saluran dan lama kelamaan ia akan menyebabkan lemak berkumpul dan kita semakin gemuk dan menuju ke arah mendapat pelbagai PENYAKIT. Jalan terbaik...adalah untuk minum sup panas atau air PANAS/suam selepas makan. :Nota penting tentang SERANGAN JANTUNG!!! Anda patut tahu bahawa bukan semua tanda-tanda serangan jantung akan mula terasa pada tangan sebelah kiri. Berhati-hati juga pada permulaan sakit sedikit-sedikit pada bahagian atas dada anda. Anda mungkin tidak akan mengalami sakit dada pada serangan pertama serangan jantung. Keletihan dan berpeluh adalah tanda-tanda biasa. Malah 60% penghidap SAKIT JANTUNG tidak bangun selepas tidur. Marilah kita berwaspada dan berhati-hati.. Lebih banyak kita tahu, lebih cerah peluang kita untuk terus hidup... PAKAR SAKIT JANTUNG berkata, jika semua orang yang mendapat e-mail ini menghantar kepada 10 orang yang lain, beliau yakin akan dapat menyelamatkan satu nyawa. Baca ini..... ia juga mungkin dapat menyelamatkan nyawa anda!!!!. **Jadilah teman yang setia dan teruskan menghantar artikel ini kepada teman-teman yang anda sayangi.....!!!!

Wednesday, April 20, 2011

BEN ASHAARI suruh teka harga durian ini !

kalau berjaya teka bape RM sebijik ,,
dapat sebijik buah berduri yang 2x ganda hg buah berduri y sebenar!!
cayalahh pacikk! keh3 :)



msg:

nk join?? 
gapai duri d' sini yer..
gud luck tuk diri sendiri :)
and 
Aja! Aja! Fighting tuk korang!!

Perkembangan Bahasa Melayu

okey,,Ahli bahasa membahagikan perkembangan bahasa Melayu kepada tiga tahap utama iaitu:
  • Bahasa Melayu Kuno,
  • Bahasa Melayu Pra Klasik dan Klasik
  • Bahasa Melayu Moden.

SEGMEN BLOGLIST BERSAMA CIK OSHIN

hui3,,nak join cik oshin punya bloglist lak..
before tuu,,nak say thanks sebab sudi menggegar gegar kan komen di entri ai ya..

okeyh ni header cik oshin y simple but nice ^_^


okey,teguran yaa~erm xtau laa..
font y cik oshin guna jelas dan senang tuk di baca..
y lain2 semua ok..gadjet pun x banyak so blog x ambil masa y lama tuk loading..

next ai kena link kan entry ke blog cik oshin..okey.. dalam kemaskini k..keh3..

syarat last sekali dah lama buat..t singgah blog ai..
dan menyudikan diri tuk menjadi pengkhianat entry d'blog ai k

SALASILAH BAHASA MELAYU


msg:
sangat bermanfaat kepada mereka yang mengambil subjek BM STPM!



" flashback" kenangan mempelajari bahasa melayu.
so sini,ai nak kongsi dengan korang2,, tahukah korang carta alir apakah ini? 
jum2 teruskan pembacaan tambahkan pengetahuan luaskan pandangan perkasakan BAHASA KITA!

KAU dan AKU~segmen jiwang mendadak dadak dan dadak!!!

BILA nak cakap xterluah,
BILA tak nak cakap~ serasa nak meletup!

MAKA,,sekarangg,,
tiada cara sebaik cara positifkan diri AKU woo!!


Tuesday, April 19, 2011

wonders of the world ~

wah3!! one fine day,, 
i am going to be there! insyaallah :)


    





wonders of the world ni kan korang akan sentiasa berubah dan berubah mengikut peredaran masa..
uhu3..jadi keajaiban ni xkan pernah sama DAN sama pada masa akan datang.. dan korang,, xde keajaiban yang lebih besar dari keajaiban ilahi dari Allah S.W.T.
jum kita kenal dan kenal
 "wonder of the world" :)

Monday, April 18, 2011

BANGKRAP DI AKHIRAT~

credit to:
msg:
terima kasih,terima kasih,terima kasih
semoga kita mendapat sesuatu yang positif kerana meluangkan masa untuk membaca sedikit nota yang banyak memberi nasihat kepada kita.

Bangkrap!!!

Daripada Abu Hurairah r.a. Nabi s.a.w. bersabda yang bermaksud: Adakah kamu tahu siapa orangmuflis? Jawab sahabat, orang muflis ialah mereka yang tidak ada wang dan harta. Sabda Rasulullah s.a.w. lagi: ``Sesungguhnya orang muflis dari umatku ialah mereka yang datang di hari kiamat dengan sembahyang, puasa dan zakat, sedangkan dia memaki, menuduh, memakan harta, menumpahkan darah dan memukul orang. Maka dibahagi-bahagi kebaikannya tadi kepada orang-orang itu. Kalau kebaikannya habis sebelum terbayar segala kesalahannya maka kesalahan mereka pula dilemparkan kepadanya, kemudian dihumbankannya ke dalam neraka. (Riwayat Muslim dan Tarmizi)

Manusia pada suatu masa nanti benar-benar memerlukan bantuan dan pertolongan bilamana seseorang itu mengalami keadaan kecemasan di akhirat nanti. Amal ibadat kurang, kebaikan yang dilakukannya juga habis diambil dan diberikan kepada orang lain yang pernah dizaliminya semasa hidup di dunia dahulu. Inilah kemuflisan yang amat ditakuti. 

Ada bapa atau suami yang akan bangkrap kerana didunia amal agama hebat , namun mengabaikan tanggungjawab dan amanah yang Allah berikan.Abaikan tanggungjawab mendidik , memberikan nafkah dan kasih sayang kepada mereka.... nauzubillah.

Hari ini  manusia berebut-rebut mencari keuntungan dunia...hingga melupakan nasib sendiri diakhirat kelak.Usah tertipu dengan dunia , nafsu dan keinginan yang tak berkesudahan...kita datang kedunia kosong, kita akan kembali ke akhirat dengan kosong juga.Semua milik Allah,  yang dipinjamkan untuk sementara.Hanya bekalan amal soleh yg dilaksanakan didunia dan langsai melaksanakan tanggungan yang diamanahkan akan selamat, itupun dengan rahmat Allah semata.

Semuga kita semua tidak bangkrap diakhirat kelak...amin

kenangan ku:

disaat aku dan rakan2 berada didalam tempat bersuluk milik Tokoh ulamak (Tok Solehor) last year~adalah saat yang paling menggentar jiwa,jantung,limpa dan seluruh organ-organ dalam badan.Namun dikentalkan semangat dikuatkan roh dan jasad untuk turut serta berada didalam suluk tesebut.untuk mengingsafi diri,untuk mengingati mati,untuk merasai hidup didalam gelap dan gelita. ketika itu aku bersama rakan2ku bukan bersendiri.aku telah mengalami perasan takut yang tidak terkira,rakanku ada jua yang tidak berani utuk bersama lebih kepada melihat kami yang merasai sendiri.Andai kata ajalku pendek dan aku harus hidup bersendiri di alam kubur..Ya Allah aku benar takut dan aku belum bersedia Ya Allah! semoga umurku panjang sehingga ajalku tiba aku benar2 menjadi perempuan solehah yang mampu berbakti kepada Ibu Bapa ku,keluargaku dam masyarakat di sekelilingku.Amin Ya Rabbal A'lamin.

buat maluu jerk~byME


monyet yang malu!
tapi kalau kita??

Thursday, April 14, 2011

Ajaklah Hatimu Bicara !

sambil layan fb, ai terbaca tajuk title tu,,
dan banyak kata2 yang boleh diadaptasikan dalam kehidupan kita.
korang bacalah k..semoga ia bermanfaat..
thanks to nurul Qalbi :)


  Sahabat Hikmah... 

  • Ketika dirimu gelisah... 
  Sentuhlah hatimu dgn lantunan ayat2 cinta dalam kitab suci Al-qur'an.   
• Ketika kau lemah... 
  Rangkum kembali makna-makna kebersamaan   bersama saudara-saudaramu agar saling menguatkan.  
 • Ketika kau lelah dan mulai putus asa...  
 Maka Allah swt akan tersenyum padamu...  YAKINLAH tiada usaha halal yg sia-sia.   
• Ketika peluh & kerja tak dihargai...
   Maka ingatlah saat itu kita sedang belajar tentang KETULUSAN.   
• Ketika usaha keras kita dinilai sia-sia oleh orang lain... 
  Maka saat itu kita sedang memaknai KEIKHLASAN.  
 • Ketika hati terluka dalam karena tuduhan atas hal yang tak pernah kita lakukan... 
  Maka saat itu kita sedang belajar tentang MEMAAFKAN.  
 • Ketika lelah mendera & kecewa menerpa... 
  Maka saat itu kita sedang belajar memaknai tentang arti KESUNGGUHAN.  
 • Ketika sepi menyergap & sendiri membulat dalam keramaian... 
  Maka saat itu kita sedang memberi makna tentang KETANGGUHAN
  • Ketika kita harus membayar biaya yang sebenarnya tak perlu kita tanggung,  
 Maka saat itu kita sedang belajar tentang KEPRIHATINAN .   
• Bersama kesulitan ada kemudahan...Bersama Kesulitan ada kemudahan...   
Jangan pernah merugikan & menyakiti org lain.   Allah maha meliihat & mendengar rintihan hatimu: BERDOALAH.  
 • Tetap semangat, sabar, tersenyum...    Dan Terus belajar..!!
 Karena kamu sedang menimba ilmu di Universitas KEHIDUPAN! 
  • Dia menaruhmu di tempat yang sekarang, bukan karena kebetulan..!! 
  Ada maksud yg TERINDAH di setiap rencanaNya..!! Bergembiralah !!  

 Oleh : Aboe Bakar Al-Habsyi (F-PKS Dapil Kalimantan Selatan)     

BEN ASHAARI GEGAR LAGI


msg:
jum2 join2 reramai!

Wednesday, April 13, 2011

HUBUNGAN ETNIK DI MALAYSIA

Malaysia sebagai sebuah negara yang mempunyai pelbagai etnik, agama, bahasa dan budaya sudah tentu tidak dapat lari dari menghadapi cabaran hubungan etnik. Pelbagai cabaran harus ditempuhi oleh masyarakat Malaysia disebabkan wujudnya konflik dalam masyarakat majmuk ini.

FAKTOR KONFLIK DALAM
MASYARAKAT MAJMUK DI MALAYSIA

~Perbezaan dalam unsur-unsur kebudayaan seperti bahasa, agama dan adat resam.
~Timbulnya jarak sosial antara anggota masyarakat kerana kurang interaksi.
~Perbezaan pekerjaan dan tempat tinggal.
~Prasangka dan prejudis yang menebal.

CABARAN
HUBUNGAN ETNIK

*Politik perkauman:

~ Setiap kaum di Malaysia diwakili oleh parti politik masing-masing.
~ Menyuara, menjaga serta memperjuangkan kepentingan dan kelangsungan kaum masing-masing.
~ Sukar menerima pemimpin dari kaum lain.
~ Mengukuhkan semangat perkauman yang menebal.

*Ekonomi:

  Perbezaan pekerjaan 
~ Menghalang interaksi yang lebih kerap.
~ Interaksi berlaku di kalangan etnik yang sama.
~ Semangat perkauman terus menebal.

 Dominasi sektor ekonomi 
~ Jurang yang luas dari segi penguasaan ekonomi dan ketidakseimbangan pendapatan.
~ Tiap-tiap etnik berusaha untuk mendapatkan hak dan keuntungan yang lebih besar
daripada pertumbuhan ekonomi dan peluang ekonomi yang wujud.

*Sosial:

Pemisahan penempatan
~ Akibat dasar pecah perintah British.
~ Merenggangkan hubungan dan menyukarkan interaksi.
~ Memperkuatkan perasaan kekitaan dan etnosentrisme.

Pengasingan sistem pendidikan
~ Sistem persekolahan memisahkan pelajar mengikut bahasa ibunda.
~ Interaksi akan berkisar di kalangan etnik yang sama.
~ Membentuk semangat perkauman yang mendalam dan menimbulkan prasangka.

Pembaratan corak hidup berasaskan gagasan ekonomi,
politik dan sosial barat

*Agama, Adat istiadat & Budaya

Setiap etnik mempunyai agama, adat istiadat bahasa dan kebudayaan yang berlainan:
~ Mudah terjadinya konflik.
~ Setiap kaum terus menebal dengan bahasa dan kebudayaan mereka sendiri.
~ Mengutamakan anggota dari etnik yang sama dalam mendapatkan pekerjaan,
memilih sahabat dan mencari teman hidup.

FAKTOR KEJAYAAN PEMBINAAN
MASYARAKAT MALAYSIA

Keazaman politik dari segi Pemimpin yang mempunyai niat untuk menginstitusikan hubungan etnik. Niat ini dicetuskan oleh kesedaran tentang pentingnya hubungan etnik.  Dari sini akan tercetus kemahuan serta aktiviti dalam bentuk pelan tindakan yang berkesan. Adanya badan induk yang menjadi faktor pemangkin kepada semua program hubungan etnik dan integrasi yang melibatkan Golongan sasaran yang dikenalpasti (critical mass) seperti Jabatan Perpaduan Negara & Integrasi Nasional (JPNIN) dan Institut Kajian & Latihan Integrasi Nasional (IKLIN). Faktor ekonomi dari segi kekukuhan dan kemantapan ekonomi memainkan peranan penting dalam menentukan kejayaan hubungan etnik di Malaysia. Pengajaran yang mesti diambil iktibar  ialah peristiwa 13 Mei 1969.  Hubungan etnik dan integrasi hanya boleh terhasil jika keperluan asas untuk survival manusia dipenuhi.Peranan agama islam itu sendiri telah memberi pengaruh yang mendalam dalam pertumbuhan dan perkembangan Tamadun Malaysia. Dengan majoriti penduduk beragama Islam, maka sewajar Islam menjadi asas hubungan etnik dan integrasi nasional kerana ia serasi dengan majoriti penduduk dan minoritinya. Sebagai agama rasmi Islam mestilah dihormati kerasmiannya namun ia tidak menghalang kebebasan beragama.Di samping itu, rakyat mestilah mempunyai visi yang sama tentang hala tuju dan hasil integrasi yang diingini.  Wawasan 2020 harus dijadikan salah satu paksi terpenting pada keseluruhan gagasan hubungan etnik dan integrasi nasional negara ini.Akhir sekali Penggunaan Sains dan Teknologi seperti Penggunaan mykad untuk mengatasi masalah imigresen, interaksi virtual dengan penggunaan teknologi tanpa wayar 3G, penerbangan yang lebih murah daripada Air Asia dan shared portal dapat menangani masalah hubungan etnik dan integrasi nasional.













kawan sampingan~byME

kamu cakap aku sombong
aku dengar dari temanmu
andai benar aku sombong
aku ingin dengar dari suaramu

aku teman sampinganmu
bukan teman seperjuangan
aku teman sampinganmu
bukan teman bermain

jika salah anggapanku
datanglah dekat padaku
marahlah aku tegurlah aku
katakanlah kau bukan begitu


love,
teamoHada



maher zain begitu popular hingga melariskan jualan!

wahh! memang superb lah! betapa banyaknya keuntungan mereka kan??
nak untung macam mereka gak!!
tapi ai nak jual apa doo??
nak guna nama apa?
huwaaa!!


msg:
xde..speechless..
opss jap2..moga perniagaan korang terus berkembang dari semasa ke semasa..
tapi,,bagi ai kan,, lebih baik menggunakan nama keluaran sendiri..
hal ini demikian kerana kerana produk makanan tersebut adalah adalah hasil buatan
yang diciptakan sendiri..kan3?? uhu3

Semakan Keputusan Permohonan Kemasukan 2011


Ijazah IPTA
Senarai tarikh semakan temuduga, tarikh keputusan permohonan dan tarikh pendaftaran pelajar baru bagi Matrikulasi, UPU , USM, KPLSPM, Politeknik, PILN JPA/MARA dan Tingkatan 6 untuk tahun 2011. Diharap senarai tarikh semakan keputusan permohonan ini dapat membantu para pemohon.

Lepasan SPM
TarikhRujukan
Semakan Temuduga
(untuk kursus yang ada temuduga sahaja)
11 April 2011
12 April 2011
13 April 2011
UTM
UPNM 
UiTM dan UPSI 
Temuduga14 – 18 April 2011
Keputusan PermohonanMei 2011upu.mohe.gov.my
Penerimaan TawaranMei 2011IPTA
Pendaftaran Pelajar Baru1 Jun 2011

Lepasan STPM & Setaraf ( Bukan Pendidikan )

TarikhRujukan

Semakan Temuduga22- 24 April 2011UPNM, UiTM, UIAM, UKM, UPM, UUM, UTM, UMS, UM
Temuduga25 April – 5 Mei 2011
Keputusan PermohonanJun 2011upu.mohe.gov.my
Pendaftaran Pelajar Baru3 & 4 September 2011

Lepasan STPM & Setaraf ( Pendidikan )

TarikhRujukan
Semakan Ujian MEdSI22 April 2011mpm.edu.my
Ujian MEdSI30 April 2011
Semakan Temuduga13 Mei 2011upu.mohe.gov.my
Temuduga18 – 25 Mei 2011
Keputusan PermohonanJun 2011
Pendaftaran Pelajar Baru3 & 4 September 2011

Tuesday, April 12, 2011

TIDAK! saya bukan...haiiihh

antara tips(bicara Dr Fadzilah kamsah) untuk kita2 tidur lena kan :

Monday, April 11, 2011

"Segmen: Europe Lucky Draw by Trigyy"

wah segmen lagi!!
nak join2! 
tau dak hadiahnyer apekebenda??
xtauu! tp y paling penting kan,,
korang boleh dapat adiah cenderamata dari oversea!!
and kalau adiah tu lak adlh freeze magnet,,
wuuhh!! syokk abess lor!!

Miss Malaysia Pahang 2010 - Mak Nyah

sebelum tido..
ai nak share benda ni..
korang judge la sendiri..
fikirlah perkara macam ni baik ka buruk..
kalau ai orang besar2 dan berpangkat..
ai akan tentang habis-habisan!!


Menyalahgunakan Takdir :  Dari Jabir r.a berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: ‘”Kelak pada akhir zaman ada suatu golongan yang berbuat maksiat kalau ditanya mereka berkata’ Allahlah yang mentakdirkan perbuatan itu kami lakukan.’ Orang yang menentang pendapat mereka pada zaman itu bagaikan orang yang menghunus pedangnya dalam jihad fisabilillah.”

kenapa kalian nak jadi macam ni? bersyukurlah dengan apa yang kamu miliki!!
sedih dan kecewe melihat kalian merubah takdir Allah!!

msg:

kepada kaum Adam y mula menunjukkan minat kearah ini..
matikanlah minat kamu itu..

Sunday, April 10, 2011

tRilogi chinta tamat doo!!

khas to kapten

salah dimata kalau tak nampak
salah tafsiran kalau tak dinilai

jum layan lagu sambil tengok lirik :


Terlalu singkat hubungan ini
Belum pun sempat melakar rindu
Baru semalam mimpi dicipta
Mengapa mendung melanda sukma

Kaulah segalanya maka digubah
Ketika cinta masih di dada
Punahlah jua kini akhirnya

Yuyu Zulaikha:Ferrero Random GiveAway


1st time join yuyu punya contest..
huh2..last2 sempat gak nak join..
line tenet pun dah makin ok :)

Saturday, April 9, 2011

SEGMEN WEH! KALAU AKU BUKAN BLOGGER


lagi sekali,,segmen weh!! kua3..
segmen ni sama ngn..
"kalau aku bukan blogger"
cer ingat jap sama kan ngn ~
"kalau aku bukan artis"
ehee3.. rasa bangga jap..why?
 ader gak orang nak tanya ai kalau ai ni bukan blogger..
ai jadi apa,buat apa?~ ia dak?

Thursday, April 7, 2011

I was angry when I talk in English!

It is stupid comments!!  why I got close to the entry?

hah,, really damn ai!!

I do not think that he did not recognize the elements of style ..
but the funny thing is,he good at his writing poetry..
It was a lot of aesthetic that I found ..

but unfortunately he does not know!
so sad to him..really..
the fact that I can not accept, 
when he told all the comment that i gave is- 'MERAPU'
what a waste of time to comment his entry..


Huwa !!!!! I want to cry!

sir help me!


msg:
Do not dare to issue a word if you do not understand .. better to ask than you cursed!



#resepi #cooking try#precious food# 100 days 11 ogos 2014 100 days 16 february 2015 20-an Action songs advertising ALPHABET RECOGNITION AMAZON Art and craft award Baby Milestones baby photo Bandung BECE Ben ashaari bencana a.k.a musibah best place to visit KELANTAN BIRTHDAY PARTY bisnessbyIstanaSyurga bisnessonline BLOGLIST DAN SEGMEN breasfeeding tips brownies children assessment children milestones children performance children safety children trip and visit children with special need=gifted Cinta Malaysia Sayang Kelantan cognitive development contest dan contest DramaTv English Language foodhunters Future Teacher GIVEAWAY greenandredtea greenteathailand hand eyes recognition Hari Rabu hilang# sukar jejaki lagi# dicuri# lalai# holiday a.k.a makan angin :) homeschooling INDONESIA kegemaran saya Ketam kid songs KIDS ACTIVITY KIDS PROJECT KIDS TOYS Kota Bharu Kelantan Kunak lagu+lirik lesen kereta LESSON PLAN Lets learn "BAHASA MELAYU" letters Madinah makanan bercengkerang Makkah Malay songs Maruku mimpi BESAR movie musim panas nephew+niece+children nothing just to say NURSERY NURSERY RHYMES one destination. parenting tips parents teacher relationship party themem Barbie theme PLANE TICKET pools and waterfun PRESCHOOL Princess sofia themem Pink theme PTPTN public transportation puisi+poem+whatsoeverlah Quotes of the Week Ramadhan redteathailand Resepi sos Mangga Resepi sos nyonya REVIEW RINDU SABAH saya jual secret recepi segmen agama sensory skills services Singapore SOS MANGO specialcare SPORT&OUTDOOR SSPN Tawau teaching skills teman+sahabat tengah marah tips+petua+amalan=tindakan toddlers TV SHOW UMRAH water play WRITING SKILLS