Wednesday, March 30, 2011

Sang Kancil, Kerbau dan Buaya

sebelum tido,ai teman acad tengok cerita teladan nih..
eheh3.. teringat zaman kanak2 dulu kan.. mesti x miss la tengok..
 zazzzz layan..

kembali zaman kanak2 yang riang ria..keh3.. 
sekarang pun riang jugak..cuma dulu riang yang tiada tandingan..
best tengok acad hepy bila tengok cite ni..

rahsia kentut~uukeh3~

selamat malam,,

ini malam ai nak berkongsi tentang rahsia kentut..eeuu yeaykk!! ehe3 gelikah??.. kua3.. kalau ya la jawapan korang..hmm memang 300% korang x normal.. ececeh..

ini malam,ai terjentik nak tau apa rahsia kentut ni disebabkan oleh bau yang tidak enak yang tetiba muncul tanpa rasa segan dan silunya..Pooot, preet, prengg, ka-pisshh, creett dan pelbagai bunyi la bisa didengar apabila seseorang itu kentut.. 

Ianya kadangkala seronok didengar,,ehe3..iakah?? tetapi agak pening bagi yang menghidunya atau terhidu olehnya.. eeuuu...Walaubagaimanapun ianya dapat memberikan sensasi kenikmatan duniawi bagi para pengentut...keh3..so,jom korang semua check and perhatikan korang ni alah mana kentutnya..keh3..


Monday, March 28, 2011

anak nabi kita

assalamualaikum..

korang,, korang ingat tak lagu anak nabi kita? dulu2,masa ai masih kecik..dekat sekolah tadika..selalu jer nyanyi lagu anak nabi kita..tapi sekarang dah tak dah.. uhu3.. ai pun dah tak ingat sampai habis lagu anak nabi kita..walaupun lagu tu pendek tapi disebabkan dah lama jadi dah tak ingat.. k,ni lagu yang selalu ai nyanyi dulu2..

Sekadar renungan ~KATA-KATA NASIHAT IBNU QAYYIM~


Moga2 mendatangkan manfaat..InsyaALLAH..!!!


Di dalam hati manusia ada kekusutan dan tidak akan terurai kecuali menerima kehendak ALLAH SWT


Di dalam hati manusia ada keganasan dan tidak akan hilang kecuali berjinak dengan dengan ALLAH SWT


Di dalam hati manusia ada kesedihan dan tidak akan hilang kecuali seronok mengenali ALLAH SWT

Sunday, March 27, 2011

doughnuts,ermm nyummy3!!


selamat malam..

ehehe3..tengah2 malam nie terasa cam nak mam donut jer..orang dah tidur..heshh teruk btol kamoo ni ai!mana la nak cari donut malam2 buta ni? nak buat xpandei..tu la,omak suh masuk dapur xmau! degiaq! ha,padan muka! kua3..

ok la.xkesahla korang..y penting esop mesti boleh makan donut! y beli ka,y buat sediri ka,curi orang punya ka..ha? curi? ohh no! ai orang abik2 tau..jangan salah sangka..bukan curi donut tapi curi resepi..ehe3..search punya search dekat tok google dapatla resepi donut nie..  ringkas dan belum pasti kesedapannya! ehehe3.. tumgulaa yaa!! peace ^_^


ehe3,copy cat dari tok google,,erm nyummy3!!

Saturday, March 26, 2011

~teman~

04:17 AM

az,
seperti cara manakah yang harus ak tuturkan
ayat apakah yang harus aku ucapkan..
apakah ak menyesal tentang apa y berlaku..
andai aku  bisa luahkan apa y ak fikirkan...
dan andainya kau boleh menerima..
tentu semua ini tidak akan pernah sulit..

an,
dikala itu ak tidak mampu lelapkan mata..
ingatanku terhadapmu
semakin kuat menggamit..
terus setia memanggil namamu..
dalam tahan tangisan..
sangat rindu kamoo..
mendengar celotehmu..
mendengar bebelanmu..
agar tidak sering berhalusinasi..
agar sering hidup ddunia realiti..
andainya kau tahu perasaanku kini..
bisakah kau datang padaku?

35 Petua Pelajar Cemerlang

sebelum tidur ai nak kongsi sedikit tentang pembacaan ai ( title diatas ) oleh penceramah hebat Dr Fadzilah Kamsah.. siapa tidak mengenali beliau adalah mereka yang hidup dalam zaman batu..tidakpun mereka yang mengamalkan gaya hidup yang berpindah randah..sekejap di gua sekejap di celah2 akar kayu, sekejap ditepi2pantai.. tapi ai percaya tidak ada dari kalangan kita kini tidak mengenali beliau bukan? pasti tidak! ok la,,dah lewat malam sangat dah.. ai pun dah ase mengantuk.. korang baca dan praktiskanlah dalam kehidupan yaa.. insyaallah dengan niat ingin berjaya pasti akan berjaya.



ciri-ciri yang ada pada pelajar cemerlang,  Pelajar cemerlang akan:

Friday, March 25, 2011

sorry,ai lmbat post :(

bahagia benar jika ai yang memberi award..
namun,rezeki untuk memberi award masih lagi tidak tertulis untuk ai.
ai amat menghargainya..
terima kasih!


Wednesday, March 23, 2011

risau nya hati ini :(

maafkan saya!!
benar maafkan saya kerana tidak bertanggungjawab!
betul saya mohon ampun!
beri saya peluang untuk mendapatkan nya kembali!
tolong benarkan saya!
tidak ingin pernah mahu kehilangannya!
again,maafkan saya!

amnesiakah aku!! back to the past ~ MENCORET DIARI ~

8.45 am
muah muah muah,,jumpa seorang hamba Allah y telah lama tidak ditemui,, bertemu muka pula dengan ibu,nenek,atuk dan adik sepupunya.. berborak santai..

9.00 am
bertolak dari rumah nenek itu, singgah sebentar membeli sarapan pagi,,kembali kerumah nenek itu..meletakkan sesuatu sebentar dibawah meja.lalu mula menjamu sarapan yang dibeli kalaupun perut tidak menunjukkan tanda2 kebuluran ^_^ setelah siap bersarapan untuk kali keduanya,membwa pinggan kotor ke dapur dan dibasuh ke sinki..dan setelah itu ingatanku mula kabur..

9.45 am
sebelum bertolak ke bank, singgah sebentar di rumah hamba Allah y telah lama tidak ditemui.. menjenguk kelahiran anak kucingnya y comel dan hitam.. masuk kedalam rumah menuju ke ruang tamu,,bermain,bergurau senda dan membacakan buku cerita kepada adik sepupunya..

Tuesday, March 22, 2011

haha3,,mr.Boo!! ai dpt lg :)

2.00 pm

gelak3,,xsangka siot dapat award lagi untuk kali kedua bg follower ke 100 jugak..kui3..
pada asalnya hanya mau berblog walking ditepi pantai yang indah..eh3 masuk lirik lagu pulak..kui3..
tup3 tergerak hati nak membuka blog INI~


THEN,, wow i got award mr.boo!! tergolek2 menahan kesukaan!! uwah2..tapi bila agaknya ai boleh mencapai follower sampai 1000 eh??  opocop,chop3 bukan 100 la..ehehe3.. lamabat a lagi gamaknya..uhu3..

yeayhh dapat 1staward!

selamat tengahari mr.Boo!! 

mr ,boo and blogger.. ai dapat award,,my first awrd!!

 dr:

Friday, March 18, 2011

SEPULUH TANDA-TANDA KIAMAT YANG BESAR



assalamualikum..


petang 2hari y lepas masa ai nk p bengkel moto,, cikgu  mengajar datang tuk jemput ai dari rumah..uhu3.. dalam perjalanan cikgu tu banyak sangat bercakap.. dan ai rasa percakapan beliau untuk kali tu amat2 bermanfaat..dia ade membincangkan tentang isu2 dunia..wah hevbat kan? macam ahli politik gitu..but i like..then,,pasal negara tercinta kita.. pasal isu kenaikan harga barang,pasal rasuah dan banyak lagi,,dan yang paling menarik bagi ai..cikgu ai tu buat kesimpulan bahawa semua y telah dibicarakan itu ada kena mengena dengan dekatnya kita dengan hari kiamat.. pasti GERUN bukan? 


cukupkah kita dengan segala amalan  kita buat? dengan ibadat kita? dengan segala kesalahan kita pada orang2 terdekat kita?sudahkah kita saling memaafi? banyak kan.. tengok jer apa dah berlaku sekarang ni..lepas jer isu tentang pemberontakan rakyat mesir,tsunami plak melanda jepun dengan 8.9 skala richter..dasyat kan? itulah kekuasaan Allah..  diikuti pula dengan gegaran kedua  dengan 6.0 skala richter..ramai y tidak dapat diselamatkan,,banyak harta benda musnah..mata wang jatuh merundum.. dan sekarang kita di malaysia..selamatkh kita? andai kata tidak berlaku berlaku rusuhan kini,mugkinkah rusuhan tidak akan berlaku juga untuk hari yang akan datng? bukan ai mengiginkan benda buruk terjadi tapi beringtlah.. dan hargailah setiap detik masa kita dengan penuh kesyukuran..

dan ni adalah artikel yang ai searh di enjin tokgoogle :

Wednesday, March 16, 2011

1story2dlm blog + 2&3bacasama + 3gelak = 2marah3

assalmualaikum dan selamat petang mr.Boo dan rakan blogger...
kalau melihat pada title entri,, boleh uols guess apa yang berlaku disebalik title tersebut? huwa3.. 1st of all ai nak story tentang 2 dan 3..siapa mereka?xpela uols xyah tau k...

mulanya 2 dan 3 sedang membaca blog bersama tapi tetiba suasana berubah menjadi anginkencang..ehehe3.. 2 marah sbb 3 gelakkan 2..then 3pasti asa bersalah sebab telah mengelakkan diri beliau ketika membaca entri tersebut.. kua3...

tapi,,

Tuesday, March 15, 2011

Aku belum bersedia lagi untuk bersolat ~Ben ashaari

assalamualaikum mr Boo dan para blogger,,

bukan ai berniat untk menciplak karya atau hasilan para blogger lain tapi kata2 nasihat itu seperti bermakna untuk ai dan  biarlah ia menjadi panduan untk ai menjadi lbih baik.. ai juga sedang mencari identiti diri kearah yang lebih baik..


dan inilah karya hasil nukilan ben ashaari ~,~

~ AMARAN : Kesan letupan nuclear power plant di jepun!! ~


tengah malam tadi tetiba dapat satu mesej yang berbunyi :-

~Akmal~

selamat malam Mr.Boo!!

boo tak nak tnya siapa akmal? siapa dia pada ai? kenapa title ai hnya words of akmal? dan kenapa dia sangt istimewa? ihi3..a

k,akmal nie kawan aii,,ai jumpa dan berkenalan dengan akmal masa ai join tuition classes,,sains dan math kot..cousin aii iwe y suggest tuition tuu dan tercreate la perjalinan persahabatan antara ai dan akmal..masa tu mungkin dalam darjah 5 ka 6 gitula kot.. dah xpasti.. zaman keanak2 kan la kan..ihi3 kua3.. so bila berkenalan tanya la nama?adik beradik berapa?sek kat mana? n banyak lalagikan.. so akmal dan ai pun mula lah berceloteh.. tapi xberhenti setakat tu jer..  akmal dan ai tukar autograf..ehe3..dulu2 kan masa zaman 90 an,,kalau kita nak tau biodata kawan2 kita..kita semua akan ader buku biodata tu sendiri..so bila dah ade,, masing2 pun mula lah menukar maklumt diri lalu mencoretkan diatas buku tersebut.. ala macam diari gtu la kot..ihi3.. agak2 budak2 zaman sekarang ade lagi tak buat macam ai dan akmal buat ni???

Monday, March 14, 2011

akad nikah pasangan istimewa~

assalamualaikum mr,boo dan rakan2 blogger..

post ai kali ni nak berkongsi video akd nikah sebuah perkahwinan yang lain dari yang lain dan belum pernah ai lihat sepanjang ai  hidup..eheh3..skema gitu.. tapi btol..perkahwinan sedara ayah ai amat istimewa sekali..begitu unik dan dihadiri ramai tetamu yang punyai niat y sama untuk  memeriahkan lagi majlis.. 

ha nie video y xberapa nak jadik masa tengah rakam,,yelah dalam ramai2 orang kan..pasti masing2 nak ambk shot y paling menarik kan,,so nie jelah y sempat rakam di celah jendela rumah milik pengantin..almaklumlah ai bukan jurugambar y hebat kan..kua3..

My 1st Giveaway

ahaha,,mr.Boo,, aii jin contest lg..
kalau betuah dapat benda alah nie tau..
and pasti ai punya alah nie 
akan betambah kan??
tak gitu mr.Boo??

mangsa tag:
 alya adzriana
emiy


ha,nie plak link asal dan syarat2 y dkenakn bg mendapatkan FREEZE ni tau

Sunday, March 13, 2011

yeayhh dah lulus(ujian kpp) daa !! happyy sangat!!

mr.Boo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

meh nak cite..semalam aii dah lulus ujian berkompter tuu!! hih3.. lulus y nie dah happy gila kan..tu blom lulus ujian jpj lagi belum dapat lesen lagi..belom dapat hadiah kerete sebuah lagi.. haisshh,,berangan sapa la yang bermrah hati nak kasi kerete kan?? auwww aii sesangat tertanya2 nih...Boo,,ai xsabar ase nak masuk bengkel khamis nie.. wahhhh syoknya!!

Saturday, March 12, 2011

Cik Azie lucky follower.

salam tengahari Mr.Boo..ihi3..

boo,,kali ni entri aii pasal contest lg..ihi3..give away nie kalau aii dapat pun best kan..ehehe..bukan best tapi memang pretty sure  nakk sangat hadiah ni..mr.boo kan tau ai sesangat interested dgn freeze magnet..kui3.. aii dh ader byak koleksi..dari japan,australia,,n dalm negara..tapi kalau boleh dapatkan koleksi terbaru nie tentu lagi syok abes kan?? k,nie die link n cara how to dptkn give away ni dar azie..



Assalamualaikum rakan2 blogger...

Dengan rasa berdebar2,azie dengan rasminya mengadakan first give away:
"cik azie lucky follower".Harap2,ramai la yang sudi join give away nie ye.
takut juga tak ada orang join...hehehe



Banner created with MyBannerMaker.com



Syaratnya mudah saja:



1.Follow blog nie(blog azie) + blog norzie handcraft(penaja).kata lucky follower kan,so kene la follow.



2.Buat 1 entry simple2 je yang bertajuk: "cik azie lucky follower " dan letak BANNER di atas di entry dan sidebar korang.Jangan lupa backlink kan balik ke blog ni.



3.Tinggalkan link entry anda di ruangan comment nie ye.
supaya mudah azie nak check...



Tarikh tutup penyertaan pada 23 mac 2011.



Mudahkan? jom la join.jangan segan2...
kepada mereka yang sudi nak join give away azie ni,sila lah klik heartbeat yang ade di blog azie.nanti masa azie check entry,azie akan klik heartbeat anda semula..

ok,done mr,Boo..and now ai nk tunjukkan gambar freeze magnet ni..canatikk sangat!



Friday, March 11, 2011

KiszyDolls Giveaways :) jom sertai giveaways kiszydolls:)

assalamualiakum mr.boo ai y handsome lagi gagah perkasa! hihi3..


boo,,namapak tak title ai tu..iiihihi.. actly ai tgh jelajah blog2 manusia then tetibe ai tenamapak anak2 patung yang comel n sweet nie dlm blog tu..oo rupanya tu iklan jer..pemilik sebenar doll2 y nakal ni buatan tgn seorang siswazah art and design..huhu berbakat kan..siswazah nie bukan pandai buat doll jer tau tp dia jugak pandai melukis,,bijak n berpendidikan tinggi..best kan.. klow ai boleh jd macam dia tentu berkali kali ganda best kan..ihi3,,tapi xpe..setiap orang ade kelebihan masing2.. dlu ai pun teringin nak buat teddybear sendiri gak..tapi xtau mcamana nk mula.. ai pun ader byk teddybear since ai kecik2 lg..ihi..merapu sudah..nanti enrri untuk akn datang ai perkenalkan teddybear ai ek.. untuk kali ni ai nk cerita tentang tuan punya blogspot yang berbakat besar ni.. jumm!! 

haa,,nie dia punya link tau,,sesape yang terase nak join boleh la join..

and sekarang ai nak post balik ape yang tuan punya blog nie suruh buat untuk dptkn hadiah kiszydoll nie secara foc..ihi3..bestkan??kan..kan..kan..




salam semua :)
dah lamenye kisz mendiamkan diri kan..
bukan ape,busy ngan kerja2 yang perlu disiapkan untuk sem 2 degree ni :kawan2...kisz ade good news ni..jeng..jeng...
kisz buat KISZYDOLLS GIVEAWAY ..
termasuk giveaway ni,kisz dah buat 3 kali giveaways tau:)
nak tau pe hadiah yang kisz nak bagi?????
kisz nak bagi 2 kiszydolls mr bebey kepade 2 peserta yang bertuah..
details KISZYDOLLS GIVEAWAYS :
1........tarikh start penyertaan : 8 Mac 2011
2........tarikh tutup penyertaan : 20 May 2011
3.........pemenang akan dipilih melalui cabutan bertuah :)




haa,,what u say mr boo,,kekasih teman setia ku,,comel kan? kalau ai xboleh dapat free..boo nak xbelikan untuk ai?? nak x? uhu3..


kawan2 nak sertai KISZYDOLLS GIVEAWAYS NI?????
ni syarat2nye...jom kite tengok.......
1..................... jadi follower kiszydolls blogshop dulu tau :)
2.................... leave your details ( nama n link blog ) serta comment2 yang
best2 kat post giveaways ni tau ^-^ hehehe...kisz appreciate semua comments :)
3...............U guys kene terangkan tentang giveaways ni kat blog u guys tau :)
4............ wajib letakkan 4 gambar di atas kat keterangan giveaways kiszydolls di blog u guys :)
5..............sape2 yang tidak mengikuti syarat2 di atas,penyertaan u guys akan dibatalkan secara automatik ye...
Apalagi...jom sertai giveaways ni n berpeluang memenangi mr bebey yang gebu ni...
saiznye 16.5 inci n boleh buat tidur tau...
heeee....bestnye dapat hug kiszydolls :)

okey,,dah abis suda..sesiapa ase nk dolls ni jgn segan2 nk join tau..join jer..kalau dapat,,alhamdullilah..kalau xdapat plak..uhu3. terima la dengan hati yang terbuka..ohh tidakk!! ehey33..

Thursday, March 10, 2011

1 2 3 4 - Aris Ariwatan


jum denga lagu nii k,,best sgt..kasih ayah cinta ibu..dimana pula kasih n cinta anak? adakh sesetia ayah n secinta ibu? tanpa ayah tiadalah wujud seorang anak..tanpa ibu tiada la tangisan bayi kedunia..kedua2nya amat penting bagi seorng ank melalui setiap khdpn mereka.. kasih sayang ayah n ibu memberi kekuatan n pendorong ank utk terus hidup..

kasih sayang anak ,,senyuman anak,,gelak hilai tawa anka pula memberi barakah kebahgiaan buat ayah n ibu..inilah kehidupan,,sesiapapun kt,,sesiapapun ibu n ayah kita,,sesiapapun ank2 kita,,bgaimana cra khdpn kt..itulah kita ..ehehy3 agk pelik seket ayat..but xkesahlaa..y penting ai nk ckp..kasih sayang ayah n ibu hingga mati..kasih sayang ank,doa ank bwa cahaya utk ibu n ayah.. haragailah setaiap dr kita ek..

skrng nie pun aii cuba n sentiasa ingin menyayangi ayah n ibu aii,,mereka lah segala2nya buat ai..tanpa mereka tiada lah aii..lagu ni kn bg aii byk msg nya..byk yang terkandung y punyai byk mksd tersirat.. kekadang kasih ank,kasih ayah,kasih ibu jarang terucap..mungkin bg ank tetanya2 kasihkah ayah n ibu mereka thdpnya? secara kesimpulan bg ai,,setiap dr kita,, amat menyanyangi antara satu sma len..cma cra,,penyampaian itu y berbeza kn..bg mr.Boo plak camna? ihi3..

lagu nii,,ai post sbb ank sedara ai denga lagu ni,,dia tnya aii,,tutu or cucu best dak lagu ni? cucu syuka x? ihi3..
lucukn? ai punya ank sedara ni bru umur 2 thn lbh..boy..nma acad..byk betanya n talkative tau.. laguni ibu dia y kasi suh denga mgkn..ai pun terus layari dkt youtube..ihi..upa2nya mmg best!! pepun mekasih acad cayangg! love u tomo3 ^_^


ujian kpp~ huwahuwahuwa

assalamualiakum mr boo..

hmm lama dh xjumpa kn..ihi3.. boo,, ai skrng hdp tnpa arah tuju..ai bgn lmbt tdr lmbt solat jrng2..ai sedar ai teruk tp ai xtau mcmana nk mula blk..ai sbnrnya takut boo.. post ai y lepas ai ckp ai xnk berputus asa kn,,but i just look a give up person..  boo,,y must i always fail in my examination?? i'd try my best..y? now,the same goes happen last week on saturday..  y its must failed? bila boleh ai bg kejayaan tu pd orng?tunjuk dgn rasa sesangat bangga..n y paling pnting ai dh xpelu rasa malu utk ckp tntng result..y boo? am i really bad? am i not deserve to hold a kind of success? am i?

back to the title,,actly last week i went to e-koms..boo, did u know what kind of place i went?? arhgg.. again,,not 4 da 1st time boo,,but dah bekali2..xkn ai bk timgallkan ujian tu skali lg kn? its shud not be rite boo?  that day when i failed i called my driver teacher,,i told him about what happen..he said to me " berak3" u did not noe what that mean rite? n again he said " budok2 taun ni berak2 belako" huh his mouth work really well that thay boo.. he just talk n talk in annoying way...its jerk boo.. panas telinga ai dh nk terbakar boo.. he make me waiting almost 3 hours in e-koms place.. in the hot day.. then,bila dia dtng he said to follow him to yakin pandu..huh..what the hell!!!! dia ckp denda.. n dia xboley hntr sbb ade majlis maulud..huh..klow dh dia ase camtu y dia xambk ai awl2 kn boo.. n xdelaa aii tepaksa tumgu sana lama2.. just take me with him..nie lps 3 hour n take me n paksa srh stay dkt ctu smbl bt ujian y sama tu lg.. mmg sgt2 menyampah.. aii dh btol2 panas.. dia xtau ke y ai nie pun frust,,ingt ai suka ka tgk dia n srh dia hntr dkt tmpt y sma beulang kali..ingat ai suka ka lmbt2 kn lesen.. ai said no boo!!

boo,,i bosan asyik gagal jer..and kegagalan ai nie melibatkn  wang gak boo..tuu y ai ase dh xnk baja kete..tp klo ai xde lesen,, how come ai nk pegi cri kerja? semua kerja nk ade kenderaan sndiri+lesen kereta..tuu y bt ai ase nk sgt menjerit..ai ssh klow still xpndai bwk kereta sndiri..atau klow ai ade lesen motosikal..khdpn ai lps nie mgkn akn jd lbh easy kn boo.. boo,,ai kena kuat! n td lam kol 10 kot cikgu tu send msg ckp klas esop tu btl..menyampah tau boo..dia xboley sesenang nk bt camgini..ai y patut aturkn jadual..bkn dia..ntah2 dia sakit hati dgn ai sbb ai balik lepas bt ujian dkt yakin pandu tuu lam sejam jer.. i mitak tolong kkk i dtng sbb i dh ase sesangat2 menyampah n meluat..boley gila ai klow asyik kena tumguu jer tau!! msa tuu ai try called him but no anwers kn so ai pun send msg..hehehe..lantak la dia nk kate apepun..dat y la dia boikot i minggu ni kot..uhuu..snrnya boo,,cipgu tuu kwn abng ai..kira kenaln la gtu..tp ai aser sesangat sangat menyampah dgn dia..cakap kotsuka ati die jer..huh.. lantak dia la pikir apepun pasai ai,,sbb ai tau mmg ai slow kn..klow x tentu ai dh lulus msa bt ujian awl2 aritu kn..huhh geramnyaaa!!!!

kla boo,,setakat nie jelaa k,,ai dh nk titow..esop aii nk bgn awl,,nk pegi jln2 kb den nk beli no pin kplspm..huhu..klow aii dpt twrn jd gikgu sek  rendah pun ok jugak kn boo... n esop jugak ai nk bersihkn bilik air bwh dlm bilik..ihi3..dh itam sgt suda..kua3.. daa boo..gud nite.. doakn ai esop yaa!! daaa... assalamualaikum <3
#resepi #cooking try#precious food# 100 days 11 ogos 2014 100 days 16 february 2015 20-an Action songs advertising ALPHABET RECOGNITION AMAZON Art and craft award Baby Milestones baby photo Bandung BECE Ben ashaari bencana a.k.a musibah best place to visit KELANTAN BIRTHDAY PARTY bisnessbyIstanaSyurga bisnessonline BLOGLIST DAN SEGMEN breasfeeding tips brownies children assessment children milestones children performance children safety children trip and visit children with special need=gifted Cinta Malaysia Sayang Kelantan cognitive development contest dan contest DramaTv English Language foodhunters Future Teacher GIVEAWAY greenandredtea greenteathailand hand eyes recognition Hari Rabu hilang# sukar jejaki lagi# dicuri# lalai# holiday a.k.a makan angin :) homeschooling INDONESIA kegemaran saya Ketam kid songs KIDS ACTIVITY KIDS PROJECT KIDS TOYS Kota Bharu Kelantan Kunak lagu+lirik lesen kereta LESSON PLAN Lets learn "BAHASA MELAYU" letters Madinah makanan bercengkerang Makkah Malay songs Maruku mimpi BESAR movie musim panas nephew+niece+children nothing just to say NURSERY NURSERY RHYMES one destination. parenting tips parents teacher relationship party themem Barbie theme PLANE TICKET pools and waterfun PRESCHOOL Princess sofia themem Pink theme PTPTN public transportation puisi+poem+whatsoeverlah Quotes of the Week Ramadhan redteathailand Resepi sos Mangga Resepi sos nyonya REVIEW RINDU SABAH saya jual secret recepi segmen agama sensory skills services Singapore SOS MANGO specialcare SPORT&OUTDOOR SSPN Tawau teaching skills teman+sahabat tengah marah tips+petua+amalan=tindakan toddlers TV SHOW UMRAH water play WRITING SKILLS