Tuesday, July 30, 2013

PRODUCT REVIEW | obsess to be chantek "blinq beauty drink"

bismillah..

aku beli benda ni... hee of course to be chantek tapi di sudut hati paling dalam sbb nk take care of my health.. my body system getting down.. loading too slow.. hee.. umur dan makin meningkat... so as a women.. we need a supplement... tapi sejujur-jujurnya aku mmg ak obsess nak kurus n nak chantekkkk!.. heee before this memang aku xpernah try mana-mana product.. hopefully berhasil dan sesuai dgn my body.

erkk,, xsabar nak try...

erkk.. aku guna duit beli blinq ni actly nak beli baju raya.. huhuhu.. baju raya pun ak xbeli lagi duit dah xde ... and totally mmg zero.. empty.. kosong.. duit nak beli baju raya ni pun my sista y bg.. huhuhu... nak beli baju raya for my little boyfriemd pun dah xboleh.. nak beli present for my friend baby born pun mmg dah xde.. really need money :(

oh piti pitih.. pleaselah masuk... boleh la beli baju raya.. bayar sewa rumah and bil api.. aku mmg dah xde duit langsung,, harapkan duit syiling jer... :(


xsabar aku nak update about my perubahan... hopefully y good good one la kan,,Aamiin :D


love,
teamoHada

jueita nanak


on 25th of july.. hee again... punya la serabut sbb kena submit ass pukul 5 ptng dan masa tu dah pukul 2.30 ptng.. dan keserabutan aku tu lah menyebabkan aku telah dimarahi oleh nanak... ok mcmna xserabut...

1st- nanak punya pendrive hilang. kena bawa semua barang turun dr bilik kaca to level 5 nak cari pendrive punya psl.. *time moving..

2nd- laptop tiba-tiba mati sedangkan byk dah aku karang pasal taxonomy b.bloom vs anak sedara aku..
punyalah nervous tahap gaban... *time moving.. 

3rd- aku pindah tmpt duduk.. try to on laptop dan loading (sukses) Alhamdullilah.. tp paniknya aku masih xhilang sbb msa dan hampir kemuncak.. minta tlng nanak bawa all my things from previous meja to new meja.. tunggu punya tunggu rupanya dia misunderstanding.. dia bwa all my things turun bawah.. and dah nk pergi her next class.. ya allah... how can i not be panicked? tell me how? my laptop without battery mati lah gamaknya. dah la dia bwa my mp3.. mcmana nk save and nk pergi print? oh my God.. then i hv to run to the lower lever to the max.. mcm orng gila takut nanank dah bla dr tmpt locker.. mati aku... Allah save me again when she still there.. *time moving

4th- after siap2 punya lah kalut sbb masa dah makin hampir cari beg xjumpa.. cari punya cari still xjumpa.. ingatan aku ni dah la slow loading tmbh2 dlm keadaan kalut.. duit semua ada dlm beg. mcmna nk pergi print??*time moving

finally ak terpaksa pergi kelas without my ass..  mybe dlm keadaan kalut aku tell nanak y ak lost my beg. and borrow her money.. sir bg ak 5 minute to send the ass.. so pergi u-print.. punya lah panjng dan akak tu.. haihh lama betul dia sorang.. dah kelaut dah 5minute aku tu..

nanak datang and bgtau sir dah jalan.. huhuhu.. nanak marah aku :'( ingtkan dia nk tenangkan ka apa.. dahlah emosi xstabil lg psl hal semalam.. semua campur baur.. airmata ni mcm dah nk turun bagaikan hujan.. hheehh huhu... first time lah aku nmpk dia mmg marah aku.. dia cakap dia xsuka aku mcmni.. dia risau..still dgn mood dia y nk marah ak.. ak bt2 xdgr,, n tnya sir betul2 dah pergi ka? n lg sekali pnjm phone dia call sir.. ohh.. Allah save me again.. sir pick up the call.. and cakap dia kat depan wash car tepi tesco.. sekali lg aku berlarian ditemani nanak n ferra. kesian ferra dahla demam :( 

anyway.. i feel thanked to god for giving nanak as my friend.. i love her as she loved me too. thank you nanak for always beside me... for everything <3





interpersonal skill

bismillah..

xtau nak update pasal apa even banyak hal yang berlaku dalam kehidupan aku sekarang ni.. hmm.. ada perkara yang kita betul2 perlukan seseorang untuk kita share our problem but we don't know how to share..  *sigh... itulah aku.. erk esk start mid exam tp sibuk nak update blog pulok.. h h h...

on 24th of july.. that day i was really in a bad situation. during mandarin class.. "loashi" kata ganti guru dlm bahasa mandarin ask to make it group into of 5 people. tp xsangka yang aku dibuang oleh mereka... well it's normal actly.. u'll find the best pople to come out the best result.. aku nak kata terluka dgn "S" n "D" not really walaupun diaorng ckp mcm2 cause at the end of the talk they said it's only a joke. hahh joke lah sgt kan.. tp ok aku pun cuma anggap joke jga walaupun half and half... tp at the end of the class.. i was really hurt to this other two people.. sgt sangat sangat touching..  and their action means everything.. *sigh can't explain here too :'(

professional english dalam point no three "anger management" berkata:

keep in mind that when you are angry,take deep breath, try to calm down or just walk away.

and that is what i do.. i'm not in anger mood but i was in touching mood.. hati tisu mcm i ni mmg senang nak terkoyak...and i walk away...why i do just because i hurt... can't and don't listen to ur talk and ignore you just because this heart really in ache.  need time to heal it back... 



love,
teamoHada



Friday, July 19, 2013

masalah

Bismillah..

hmm.. masalah yang datang tanpa kita duga.. kita ingat masalah kita dah cukup besar. tapi tak.. kita berlagak seperti kita sahaja yang punya masalah.. sedangkan ada orang yang punya masalah yang lebih besar lebih berat dugaan dari kita.. dugaan yang kita hadapi hanyalah sekecil-kecilnya jika nak dibandingkan.. tanpa kita sedar,, kita semakin lemah dan letih.. mengasingkan diri.. dan menggangap semua perkara yang hadir dalam hidup kita adalah tidak penting.. kita menurut kata hati...yang kadang-kadangnya melebih-lebih... bila fikiran merasa masalah yang kita punya lebih besar.. kita lupa... bahawa kita hanyalah diberi ujian yang kecil dari yang maha kuasa....

semoga kita lebih tabah dan diberikan oleh Allah ketabahan dan kecekalan hati.. Aamiin..



#terima kasih for those two blogger yang comment pada previous post =)




love,
teamoHada

Thursday, July 18, 2013

hati resah

Bismillah...

ya allah... kenapa hati ini semakin resah.. ya allah.. kau berilah petunjuk ya allah... kenapa makin resah? ampunkan dosa-dosa ku ya allah....





teamoHada
#resepi #cooking try#precious food# 100 days 11 ogos 2014 100 days 16 february 2015 20-an Action songs advertising ALPHABET RECOGNITION AMAZON Art and craft award Baby Milestones baby photo Bandung BECE Ben ashaari bencana a.k.a musibah best place to visit KELANTAN BIRTHDAY PARTY bisnessbyIstanaSyurga bisnessonline BLOGLIST DAN SEGMEN breasfeeding tips brownies children assessment children milestones children performance children safety children trip and visit children with special need=gifted Cinta Malaysia Sayang Kelantan cognitive development contest dan contest DramaTv English Language foodhunters Future Teacher GIVEAWAY greenandredtea greenteathailand hand eyes recognition Hari Rabu hilang# sukar jejaki lagi# dicuri# lalai# holiday a.k.a makan angin :) homeschooling INDONESIA kegemaran saya Ketam kid songs KIDS ACTIVITY KIDS PROJECT KIDS TOYS Kota Bharu Kelantan Kunak lagu+lirik lesen kereta LESSON PLAN Lets learn "BAHASA MELAYU" letters Madinah makanan bercengkerang Makkah Malay songs Maruku mimpi BESAR movie musim panas nephew+niece+children nothing just to say NURSERY NURSERY RHYMES one destination. parenting tips parents teacher relationship party themem Barbie theme PLANE TICKET pools and waterfun PRESCHOOL Princess sofia themem Pink theme PTPTN public transportation puisi+poem+whatsoeverlah Quotes of the Week Ramadhan redteathailand Resepi sos Mangga Resepi sos nyonya REVIEW RINDU SABAH saya jual secret recepi segmen agama sensory skills services Singapore SOS MANGO specialcare SPORT&OUTDOOR SSPN Tawau teaching skills teman+sahabat tengah marah tips+petua+amalan=tindakan toddlers TV SHOW UMRAH water play WRITING SKILLS