Thursday, May 25, 2017

tahu apa yang paling sakit di dunia

Most every week.. there is a day never fail to make me felt soooo wanted to cry.. and cried 😭

Why...

Tiada daya yang tiada kekuatan.. melainkan dengan izinnya.. Ya Allah yang maha tinggi lagi maha tinggi..

Lahaulawalaquwataillahbillah..

Lahaulawalaquwataillahbillah..

Lahaulawalaquwataillahbillah..

Dan sakit yang paling sakit didunia.. sakit menanggung Rindu..

teamoHada

Wednesday, May 24, 2017

Regret or don't

Insyaallah i wont regret with my decission..

Not because of i give up with challenge but an opportunity to grow i don't have..

A power to take challenge as i dont have too.. i dont have any rights to punish who did wrong and just have right to follow the flow..

Experience the environment that i had never been experience is a bless but staying in the same position with challenge or no challenge is sick mentally and physically..

teamohada

Sunday, May 21, 2017

How tough is a child life?

Do you know how tough is a child life? Not only about academic, sports, parents, teachers, siblings but it included their friends.. a child life seem no stressfull but yes.. there is.. especially when they had a friend who is more strong than themselves.. always teasing.. always being strong in their eyes but actually not.. they(kids) who don't know that their action is actually hurting their friend.. then the child would experience a bad memory through out their childhood.. this is sad tragedy for a child lives.. 😭

So what should you do as parents to encourage your child to be kind at school but yet brave and confidence?

So what you can do as teacher who are seeing scene childs who are energetic but yet don't know how to use their speciality right way. And seeing a child who to shy but yet so kind and easily experience bullied act..

Rules. Dicipline. Respect. These are very important stage during early age as a child.

Spread out kindness yet confidence and brave..

Love,
teamoHada

Wednesday, May 17, 2017

Why you cannot sleep

1.55am

My eyes still bigger and opens..
Maybe i wake up in someone else dream..
And when i sleep.. someone else in my dream.. will it happen again.. tonight..

Hmm..

Fact said;
When you can't sleep.. it's because you have lots of thought.. your eyes cannot close when your brain is still working..

yeayhh..

it's true... my brain is tottally hard working right now.. macam buruh paksa.. ada orang kerdil tengah bekerja dalam otak..

Some said,
You cannot sleep because there is something yet did not finish..

Hmm..
Even when i can't sleep could turn me headache.. it's too painful 😳

And i tried.. to close my eyes.. to dreams something nice.. yet did'nt working..

I just hate.. i just love.. i just miss.. it's all make a round like marygoround.. up down side to side.. 🎡.. yet did not ends well..

teamoHada

Tuesday, May 16, 2017

How is tears react in human brain

Everything is so stressfull.. sampai sakit kepala dan rasa nak hentak kat dinding..

Im tired.. seriously tired... bila xmenangis.. paksa diri ni paksa juga suruh menangis.. tp x tak keluar air mata.. tp bila xpaksa.. berciciran air mata.. kededek dek dek... kenapa... kenapa perlu menangis pada sesuatu yang xperlu untuk menangis.. kenapa menangis.. pada sesuatu yang dah berlaku dan memang tidak akan balik.. kenapa menangis? Kenapa perlu menangis sampai rasa sakit sakit anak tekak.. kenapa? Kenapa bila dah menangis.. tapi kenapa xinsaf insaf... penat... penat fikir
macam2 perkara...

Bila sampai waktu tu.. aku penat tuhan.. penat diuji hal yang sama.. berulang ulang.. sedangkan ujian yang kau berikan itu adalah hal yang paling ringan tp kenapa ia rasa begitu sukar untukku.. kenapa tuhan..

Diuji tuhan akan hal yang paling ringan.. tp sudah berkali kali aku persoalkan.. aku tidak dapat membayangkan jika di uji akan hal yang lebih berat.. Tuhan.. engkau maha pencipta.. maha berkuasa. Maha penyayang. Maha pemberi rezeki.. Maha adil maha bijaksana.. bantulah aku.. tunjjukkan ku jalan tuhan..  dan jadikan aku hambamu yang berpegang teguh pada Islam.. mencintai islam melebihi aku menyanyangi aku..

ampuni aku.. aku insan maha lemah.

teamoHada

Tuesday, May 9, 2017

Mimpi di kejar lebah

Semalam.. bangun babgun dari tidur.. terus rasa penat... penat sebab larang dari kawanku main2 depan sarang lebah.. dan kedua penat.. sebab lari kena kejar dengan lebah.. dan lagi penat bila cuba linfung kawan dari disengat lebah dan akhirnya aku yang kena...

Penat.. penat.. hidup penuh dengan cabaran.. mimpi pun sama penat berlari dan berkejaran..huhuhu

I'm her punching bag

Semalam.. harini pukul 11 pun belun tentu masuk kelas..

S: semua orang suka cikgu
T: jadi kenapa? S xsuka semua orang suka cikgu?
S: nanti semua orang dah xsuka s.
T: kenapa s cemburu ka?
S: .............

S: cikgu bukan baik sangat pun.. pura2! Depan semua orang baiklah.. belakang garang!!
T: jadi s nak cikgu marah s depan semua orang bila buat salah? Jadi s nak cikgu marah kuat2 bagi semua orang dengar?
S: ...... xnak...

Isu xhabis lagi.. masih xpuas hati.. menjerit..

S: s nak hidup bebas. S dah xnak cikgu lagi..
T: okay.. kalau s bagus.. s boleh bersabar.. s akan dapat cikgu yang lagi baik lagi cantik dari cikgu..
S: ........ angguk2 macam faham

And later, masih whine clingy, scream, curse... cikgu dah xlayan.. biaq pi la.. nanti senyap sendiri..

As expect.. In a minute.. tersengih-sengih balik macam xde apa2 berlaku.. lagi hati cikgu ni membengkak.. sekejap mengamuk.. sekejap tersengih2..

And finally cikgu terpaksa juga mengalah.. nanti ignore lebih2 pun bukannya dipujuk hati cikgu.. walaupun mengalah tidak bermaksud cikgu membenarkan tindakan murid. Cikgu lagi garang.. and fortunately later murid mendengar..

Waktu balik. Cikgu saja test xsalam xpeluk xjnji be4 balik macam selalu..

S: menjerit. Cikgu nak salam..
T: cikgu saja buat tak dengar.
S: erghhhh sambil terbalikkan meja
T: sob sob... cikgu pun pergilah kat murid.. s kenapa?
S: mood suara normal.. nak salam.. sambil gerakkan tangan.. muka xde rasa brrsalah menjerit dan terbalikkan meja..

Akhirnya.. murid pun menyalami gurunya... siap nak peluk nak janji2 lagi.. hmm

Awak pernah kena kutuk dengan student? Saya selalu.. i'm her punching bag 😭😭😭

Tuesday, May 2, 2017

Perokok bodoh

Ada banyak benda aku benci dalam dunia ni. Salah satunya perokok! Selama ni boleh jer sabar.. tengah2 makan datang perokok dan merokok xde manner.. tengah2 jalan perokok merokok.. aku faham.. perokok lapar merokok.. tapi aku xfaham bila perokok xde manner merokok sesuka hati tanpa tengok sekeliling.. dalam banyak2 ruang.. kau pergi dekat kawasan yang dekat dengan orang.. kau hidupkan putung rokok kau tanpa rasa bersalah.. kau sembur2 rokok kau.. konon hebatlah! Benci aku dengan kau ni!! Dasar perokok!! Bila orang tegur kau.. boleh pula kau panas.. kau xrasa orang panas dengan asap rokok kau! BODOH!! Boleh pula kau cakap MALAYSIA xharam merokok.. kalauxnak hidu asap pergi makan dalam air cond.. bodoh betul.. aku kalau ada restoran.. aku buat bilik khas untuk perokok siap dengan air cond dan bertutup.. biar kau mati dalam tu!

haters,
teamoHada

#resepi #cooking try#precious food# 100 days 11 ogos 2014 100 days 16 february 2015 20-an Action songs advertising ALPHABET RECOGNITION AMAZON Art and craft award Baby Milestones baby photo Bandung BECE Ben ashaari bencana a.k.a musibah best place to visit KELANTAN BIRTHDAY PARTY bisnessbyIstanaSyurga bisnessonline BLOGLIST DAN SEGMEN breasfeeding tips brownies children assessment children milestones children performance children safety children trip and visit children with special need=gifted Cinta Malaysia Sayang Kelantan cognitive development contest dan contest DramaTv English Language foodhunters Future Teacher GIVEAWAY greenandredtea greenteathailand hand eyes recognition Hari Rabu hilang# sukar jejaki lagi# dicuri# lalai# holiday a.k.a makan angin :) homeschooling INDONESIA kegemaran saya Ketam kid songs KIDS ACTIVITY KIDS PROJECT KIDS TOYS Kota Bharu Kelantan Kunak lagu+lirik lesen kereta LESSON PLAN Lets learn "BAHASA MELAYU" letters Madinah makanan bercengkerang Makkah Malay songs Maruku mimpi BESAR movie musim panas nephew+niece+children nothing just to say NURSERY NURSERY RHYMES one destination. parenting tips parents teacher relationship party themem Barbie theme PLANE TICKET pools and waterfun PRESCHOOL Princess sofia themem Pink theme PTPTN public transportation puisi+poem+whatsoeverlah Quotes of the Week Ramadhan redteathailand Resepi sos Mangga Resepi sos nyonya REVIEW RINDU SABAH saya jual secret recepi segmen agama sensory skills services Singapore SOS MANGO specialcare SPORT&OUTDOOR SSPN Tawau teaching skills teman+sahabat tengah marah tips+petua+amalan=tindakan toddlers TV SHOW UMRAH water play WRITING SKILLS