Tuesday, August 23, 2011

kebaikan mandi sebelum subuh

entri bukan hasilan teamohada.blogspot.com


Menurut kajian sains, kandungan gas ozon pada waktu pagi lebih tinggi dari waktu lain. Oleh itu, gas ozon ini juga amat penting untuk tubuh badan anda. Jika anda mandi sebulum waktu subuh, ia bukan sahaja membersihkan malah memberikan kesegaran dan manfaat untuk tubuh badan anda. Antara manfaatnya ialah :

1. Kulit lebih lembut dan halus

Pada waktu pagi selaluny anda akan memasang "water heater" untuk mendapatkan air yang hangat dan menghilangkan kesejukan. Selepas ini, jika anda memiliki lingkaran hitam di bawah mata, mandi menggunakan air sejuk dapat mengurangkan kegelapan pada bawah mata. Begitu juga dengan kuku, ia akan menjadi lebih sihat, kuat dan tidak mudah retak. Kulit pula menjadi lebih lembut dan halus. 

Kulit mcm bayi~~ jeng3~~

2. Melancarkan peredaran darah

Jika peredaran darah anda lancar maka tubuh badan anda akan menjadi lebih sihat dan bertenaga. Malah anda juga boleh melakukan aktiviti seharian tanpa rasa letih.
3. Meningkatkan kesuburan

Kesihatan tubuh badan manusia akan mendapat reaksi yang positif apabila anda mandi pada waktu pagi. Ia dapat meningkatkan hormon testosteron pada lelaki dan hormon estrogen untuk wanita.

4. Mengurangkan risiko darah tinggi

Untuk anda yang memiliki penyakit darah tinggi, mungkin ini merupakan salah satu cara untuk anda mengurangkan penyakit anda. Insya ALLAH, dengan izin ALLAH, jika ia diamalkan selalu, penyakit anda akan pulih.


5. Mengurangkan tekanan serta tenang

Stress~~ X__x


Air yang sejuk akan melancarkan kembali peredaran darah setelah lama berbaring. Buat anda yang mengalami depresi, inilah cara yang terbaik utk anda menghilangkannya. Oleh itu, ubahlah tabiat kpd mandi pagi sebelum subuh.

Relax~~ ^^ 

6. Meningkatkan sel darah putih

Mandi dengan air sejuk, ia akan meningkatkan sel darah putih di dalam tubuh badan. Apabila sel darah putih banyak, maka daya tahan penyakit dan tubuh badan boleh melawan virus. Oleh itu, anda tidak mudah untuk dijangkiti dengan sebarang penyakit.




sumber : Majalah dara.com; Edisi 111; Sept, '11; m/s 102 [kepunyaan RAHIMAH MOHD. SHARIF]


kesimpulannya..marilah kita sama sama amalkan dalam kehidupan k =)


te amo Hada


Thursday, August 18, 2011

Segmen : SAYA BLOGGER PRIHATIN !


Santai Bersama BEN ASHAARI


join click te amo

saya sokong dan prihatin..mari kita sama sebarkan...


                http://irmblog.org/2011/07/serious-drought-in-somalia-affecting-livelihoods/

1st Anniversary Giveaway + Lucky Draw Contest


ok hada join...
if dapat alhamdullilah..
boleh buat raya kan??
nak join tekan te amo


sekian...
te amo Hada

"GIVEAWAY by Atiqah Norazli"


tekan  te amo untuk join yaa..

ANTARA HADIAH YANG BAKAL DIMILIKI...teheeeee XD!

tempat kedua : topup RM30
tempat pertama : topup RM50
tempat ketiga : topup RM10
saguhati utk 2 org shj : topup RM5

tarikh tutup adalah 5 sept 2011


SEKIAN...
te amo Hada


Segmen Tempek dan Jelajah Blog


hada nak join sebab tertarik dengan header cik temoyo..
ngee nampak nice dan sweets.
dan paling penting hada mungkin lah boleh miliki hadiah dari cik temoyo..
hello,,sapa xnak kan bila orang tawar hadiah..hhahaha..
and hada join gak sebab nak berkenalan dengan cik temoyo..
hihihi..Salam kenal cik temoyo, dan salam Ramadhan...
andai kata one of blogger nak join just tekan sini te amo


sekian...
te amo Hada

Wednesday, August 17, 2011

Baju Raya

thanks for my sister bought baju raya for me.
ok.tahun ni baju raya saya warna hijau.
tema warna hijau to all family members.
and i feel thank to God cause i hv this baju raya.

ok di sebabkan title tentang baju raya dan segmen baju raya.
nak join tekan te amo...hada nak share page dengan blogger semua.
samada mungkin dari kalangan kita semua sudah sedar tentang kewujudan page ni.
hada tak kisah.yang penting i would like to share.and i wanted to share.


try korang semua buka page ni.dan lihat betapa ramai nya kanak-kanak yang kurang bernasib baik dari kita.
Andai dari kalangan kita mempunyai wang yang lebih atau punyai niat untuk menghulur sumbangan.mari kita layari laman http://sehelaibaju.com/ 

sekian dari hada.Terima kasih ...


te amo Hada


BEN ASHAARI, PENDAPAT SAYA IALAH

wordless wednesday #1







te amo Hada

Tuesday, August 16, 2011

Giveaway Duit Raya Dari Jepun


suka..suka..suka..
boleh tambah lagi duit dari luar negara.
suka..suka..suka..suka..
nak join gak tak?
ok tekan te amo

Monday, August 15, 2011

semuanya itu 1ST TIME lah!

perghhh!! sedapp uhh..ni baru 1st time buat..1st time main potong2..1st time main campak2..
huhh dahla xboleh rasa..main hidu2 gitu jerk..fuhhh semua 1st time laa..tapi yott gempakkk yottt!!
wahh i like it ahaks3..kekeke..

actly petang tadi kan,,
aku dengan bangga nya membuat pengumumuan bahawasanya telah memasak untuk pertama kalinya..
ehehe..nipun sebab teringin gila nak makan.tapi disebabkan takde sesape nak masakkan so terpaksalah usaha sendiri yerk..ehehe..kalau my kkk xg berbuka puasa dekat hotel harini kan,dah pasti pasti ak paksa dia y masak..yer dak? ngee ^^

and perkara yang tidak disangka2 gak tadi kan. aku tertolong mak aku kat dapur tadi.nampak sangat kan?
ihihi..selalu tolong basuh pinggan jer.lap2 meja,sapu2 lantai gitu2.tp tadi kan.wah bangga yott!
 aku BASUH AYAM dan BUANG LEMAK2 AYAM dan POTONG AYAM KECIK-KECIK
ala2 chef gitu sampai mak aku kata "rusing aku tgk mu kerat aye nih n bla bla bla"bangga kan?ehehe..

and then aku pun meluahkan lah perasaan dan keinginan aku tu tadi pada ibunda aku.
lalu dengan perasaan tidak endahnya.ibunda aku membalas "hoh rajin gak buatlah"
nampak sangat ibunda tidak mahu menuruti permintaan aku itu .
sementelah beberapa hidangan sedang masak ranum diatas dapur.

dan dengan perasan yang membuak buak aku menggunakan khidmat tok handsome.
lalu dengan keinginan yang memuncak aku menyediakan segala bahan2 untuk lauk hidangan berbukaku nanti..
ececewahhh!! hhahaha. ibuku setia disisi dengan kerlingan matanya yang manja dan kata2nya yang manis..
di poket ku pula setia menunggu masa untuk si tangan menyelongkar resepi secara sembunyi2..
ahaha..hah ibuku tidak perlu tahu hal ini..kekeke..
tapi dengan tidak malunya,ibuku sudah mengecam diawal persembahan ku lagi.hahaha
dakpola yo dop??ehehe

masakan aku nanti akan aku update setelah usb ada bersamaku.
my nephew borrow..huhuhu..so gambar still dlm mobile.tidak bisa diupload lah..hehe
nampak sangat kan??ok itu ajelah kisah aku hari ini. 
esok nak main masak apa plak yerk??ahahaha


te amo Hada


Sunday, August 14, 2011

Ben Ajak Teka Lagi


nak join p blog ben ashaari ok..


Hada nak kad Raya dari CX



wah dah lama dah ak xdpt kad raya..yaa ak nak sgt kad raya..
n sepatutnya aku add wish nak dpt kad raya pada raya tahun ni huh..
apa nihh kenapa boleh lupa??

pepun harap dapat la kad raya dari cx..
kot boleh dapat mengeratkan lg hbgn kita sama2 blogger kan cik cx kan??
ihiihi..

so klu rasa nak dpt gak tekan sini jer te amo...



te amo Hada

BEN ASHAARI TANYA BLOG SAYA BEST TAK ?

korang berminat? boleh join tekan te amo..tutup petang ni..jam 6...




te amo Hada

make a wish


I wish that everyone wish will come true...


I wish I can be happy and do whatever I want to do everyday without having to do things I don’t like to do.

I want love and passion to hold me in my life....

For the sake of the entire world, I wish that the torture bill would be reversed. If not, I fear that we are going to see the end of society as know and love it.

I wish I have the power to change the things around me...

I wish I could be myself more and not worry about what other people think of me so much.

I wish I could just have some peace in my life…

I wish to be eternally creative...

I wish i could become invisible at will...

I wish people wouldn’t ignore my cries for help just because they think I “Look OK”

I wish I Knew which way to go...

I wish I could tell everyone it’s all going to be all right, quit worrying so much.

I wish I could runaway...

I wish I could travel the whole world with EVERYTHING paid!
last but not least


and i wish i can continue my other 


"ONE FINE DAY"


cause there still a lot of wish to wish



te amo Hada

Saturday, August 13, 2011

http://www.iluvislam.com/inspirasi/motivasi/3134-mahar-sebuah-syurga.html

terrible double horrible

Ya Allah,,Ya Allah,,Ya Allah..

i should stop before it is terrible double horrible...


 Life is a wonderful thing to talk about, or to read about in history books - 
but it is terrible when one has to live it.


"All in your Hands"
but if...
"u MOVE ON doesn't mean u'll forget all the memories.
u'll still remember it but no worries cause it doesn't effect u anymore"


got it??


te amo Hada

Friday, August 12, 2011

SEGMEN: Lagu MERDEKA Pilihan

even if aku xse patriotik korang
at least aku men-ter joinkan diri aku dengan segmen ini..
Bangga woo..


buktikan diri korang sayangkan negara kita dgn ikut serta sama aku
senang jer nak join..
macam selalu tekan  te amo


lagu pilihan aku,,tanggal 31 ogas..
kenapa?
sebab dulu2,,masa zaman sekolah rendah..
aku selalu dengar laguni bila tibanya hari merdeka..
dahtu kan ada buat kutipan Hari Pahlawan..
perghh  rindu weihh zaman dulu2...
sekarang?
ada cuma xsekerap waktu itu..
faham kan ^^


te amo Hada

Thursday, August 11, 2011

Kempen "Giveaway Duet Raya 2011"

jum join sama kitak nak??
tekan te amo ... 
sekali dah cukup dah...



Tarikh tutup penyertaan : 24 August 2011 @ 24:10

lmbt lagii kan,,so join la sama yer..
mana tau nasib korang baik..
insyaallah =)


te amo Hada

Monday, August 8, 2011

Giveaway [sitiatikah.com] : Saya Nak Hot Tiket


nak join tekan te amo ok?
rugi korang xjoin sbb ia simple dan mudah..
ok,,selamat berjaya


te amo Hada

Happy Friendship Day



DEAR READERS :

once in a lifetime,
u find a friend
 who touches not only your heart 
but also your soul

once in a lifetime,
you discover someone
who stands beside you
not over you

Once in a lifetime :::: say to your best friend 
...................................................................................................................
Dont walk in front of me :::: i may not follow
Dont walk behind me ::::: i may not lead
walk beside me :::: and be my friend
...................................................................................................................



-te amo Hada-

Monday, August 1, 2011

Rintihan Ramadhan

Salam Ramadhan untuk semua umat islam

:::rintihan ramadhan suara hati  kecil ini:::


ibu,ayah maafkan anakmu,,
kakak,abang maafkan adikmu,,
teman-teman maafkan rakanmu,,
saudara sesama islam,,maafkan aku...
ampunkan aku..ampunkan aku..
ampunkan segala segala salah dan silapku...

Andai Ramadhan ini adalah yang terakhir buatku,,
jadikanlah ramadhan kali ini adalah ramadhan yang paling indah 
dan paling bermakna buat kali terakhir kalinya...

-salam sayang Hada-
#resepi #cooking try#precious food# 100 days 11 ogos 2014 100 days 16 february 2015 20-an Action songs advertising ALPHABET RECOGNITION AMAZON Art and craft award Baby Milestones baby photo Bandung BECE Ben ashaari bencana a.k.a musibah best place to visit KELANTAN BIRTHDAY PARTY bisnessbyIstanaSyurga bisnessonline BLOGLIST DAN SEGMEN breasfeeding tips brownies children assessment children milestones children performance children safety children trip and visit children with special need=gifted Cinta Malaysia Sayang Kelantan cognitive development contest dan contest DramaTv English Language foodhunters Future Teacher GIVEAWAY greenandredtea greenteathailand hand eyes recognition Hari Rabu hilang# sukar jejaki lagi# dicuri# lalai# holiday a.k.a makan angin :) homeschooling INDONESIA kegemaran saya Ketam kid songs KIDS ACTIVITY KIDS PROJECT KIDS TOYS Kota Bharu Kelantan Kunak lagu+lirik lesen kereta LESSON PLAN Lets learn "BAHASA MELAYU" letters Madinah makanan bercengkerang Makkah Malay songs Maruku mimpi BESAR movie musim panas nephew+niece+children nothing just to say NURSERY NURSERY RHYMES one destination. parenting tips parents teacher relationship party themem Barbie theme PLANE TICKET pools and waterfun PRESCHOOL Princess sofia themem Pink theme PTPTN public transportation puisi+poem+whatsoeverlah Quotes of the Week Ramadhan redteathailand Resepi sos Mangga Resepi sos nyonya REVIEW RINDU SABAH saya jual secret recepi segmen agama sensory skills services Singapore SOS MANGO specialcare SPORT&OUTDOOR SSPN Tawau teaching skills teman+sahabat tengah marah tips+petua+amalan=tindakan toddlers TV SHOW UMRAH water play WRITING SKILLS