Tuesday, April 12, 2011

TIDAK! saya bukan...haiiihh

antara tips(bicara Dr Fadzilah kamsah) untuk kita2 tidur lena kan :

1) Minum susu panas atau suam sebelum tidur. Malahan ini merupakan amalan Rasulullah s.a.w~
huhu,,dlm banyak2 jenis air kan,,susu paling aku xsuka! eeuu bau lembu..
weykk..tmbh2 lak kalau original warna putih,,eee seram!!
kalau susu campur ngan strabery pun aku xsuka! lagi rasa nak muntah..haiiishh!!
 tp,kalau d'plus2 kan dengan coklat ka ok laa.. 
however my dear Mr.Boo,,for my own good,, i will try and hard work for it! Aja! Aja!

2) Tidur ikut waktu. Contohnya jika waktu tidur anda ialah jam 10 malam, sebaiknya ia diamalkan setiap hari.
insyaallah..akan coba dpraktikkan

3)Padamkan lampu bilik dan tidur dalam gelap.
halamak,,aku ni memang agak penakut walaupun nampak cool gitu..eheh2
(kayak masuk tekan lif sendiri)
actly,aku amat marah kalau xtutup lampu bila dalam bilik aku ada manusia2 luar(my sisters)..
tp,aku amat tidak suka menutup lampu bila aku tidur keseorangan..hehe3..
kesimpulannya,,aku hanya berani bila orang ada kat sebelah..keyh3..

4)Kosongkan fikiran terutama dari perkara yang boleh mengganggu perasaan ~
 yang ni selalunya agak bit hard and kena hard work nak buat especially,, jika kita sedang dilanda ombak besar lam kepala+urat2 berselirat... Tapi tetap kena cuba lah…uhu3

5)Basuh kaki dan ambil wudhu sebelum tidur
haa,y ni mmg gampang kok! hehe..cuma sometime tu ade terMISS gak laa..kekadang tuu kalau ingat,, kemalasan lak menjiwai jiwa y suci seputih isi manggis ni..haiyoii..

6) Maafkan semua orang
hmm,,maaf~kita,sesiapa jaa boleh ucap,lafaz,laung~ IM SORRY! 
 and manusia y bersih hati cam isi manggis..
sesenang ABC " yaa,,u got my sorry" but we cant forget right?? 
sebab memaafkan dan melupakan adalah 2 perkara yang berbeza..uhu3
Post a Comment
#resepi #cooking try#precious food# 100 days 11 ogos 2014 100 days 16 february 2015 20-an Action songs advertising ALPHABET RECOGNITION AMAZON Art and craft award Baby Milestones baby photo Bandung BECE Ben ashaari bencana a.k.a musibah best place to visit KELANTAN BIRTHDAY PARTY bisnessbyIstanaSyurga bisnessonline BLOGLIST DAN SEGMEN breasfeeding tips brownies children assessment children milestones children performance children safety children trip and visit children with special need=gifted Cinta Malaysia Sayang Kelantan cognitive development contest dan contest DramaTv English Language foodhunters Future Teacher GIVEAWAY greenandredtea greenteathailand hand eyes recognition Hari Rabu hilang# sukar jejaki lagi# dicuri# lalai# holiday a.k.a makan angin :) homeschooling INDONESIA kegemaran saya Ketam kid songs KIDS ACTIVITY KIDS PROJECT KIDS TOYS Kota Bharu Kelantan Kunak lagu+lirik lesen kereta LESSON PLAN Lets learn "BAHASA MELAYU" letters Madinah makanan bercengkerang Makkah Malay songs Maruku mimpi BESAR movie musim panas nephew+niece+children nothing just to say NURSERY NURSERY RHYMES one destination. parenting tips parents teacher relationship party themem Barbie theme PLANE TICKET pools and waterfun PRESCHOOL Princess sofia themem Pink theme PTPTN public transportation puisi+poem+whatsoeverlah Quotes of the Week Ramadhan redteathailand Resepi sos Mangga Resepi sos nyonya REVIEW RINDU SABAH saya jual secret recepi segmen agama sensory skills services Singapore SOS MANGO specialcare SPORT&OUTDOOR SSPN Tawau teaching skills teman+sahabat tengah marah tips+petua+amalan=tindakan toddlers TV SHOW UMRAH water play WRITING SKILLS