Monday, April 4, 2011

letusan gunung berapi~

akibat kebosanan yang terlampau pada 3 april 2011..
ai dengan rela hati dan sukanya melihat cerita kartun Atashinci2..uhu3..bila kebosanan terubat dengan keletah lakonan tersebut an3..iklan yang tidak diundang2  telah menggangu perasaan teruja ingin menonton.. haishh menyampahh!


lalu,dengan perasaan berkobar2 dan rakus! ai telah menekan butang remote control ke siaran i feel good.. cer teka2?cite apa ai tengok?


tett
-
-
-
tett2
-
-
tadaaa!!

teletah shin chan yang mencuit dan mengeletek2 limpa dan organ2 tersembunyi..
sedikit dan sebanyak
  telah mengubat dan merawat hati yang luka dek iklan2 yang eeee.....
tapi,,perasaan ingin digeletek oleh shin chan bakal dirampas oleh
kartun bulat+gemuk~
tett
-
-
-
haa,,ni lah..suka tu suka tapi xnak tengok!! geram!!!!


lalu,,dengan perasaan sebalnya..
ditekannya remote control ke siaran 101
huih best jugak tengok nieh..
dapat jugak pengetahuan..
bila tengok ni..iklan yang jap2 muncul pun..
udah tidak dihirau lagi..




k,ni gamba2 gunung berapi yang ai search dekat tok handsome
semua boleh dapat kalu search kat ctu..boleh agak dak kat mana??

okeh,,jum mulakan penceritaan dan pengembaraan keserata dunia..
menjadi klon Haroun Tazieff (ahli kaji gunung berapi yang terkenal ) eheh ^_^

Gunung berapi terdapat dalam beberapa bentuk sepanjang kitaran hayatnya. Gunung berapi yang aktif 
mungkin bertukar menjadi separuh aktif, menjadi pendam, sebelum akhirnya menjadi tidak aktif atau mati. Bagaimanapun gunung berapi mampu menjadi pendam selama tempoh 610 tahun sebelum bertukar menjadi aktif semula. Oleh itu, sukar untuk menentukan keadaan sebenar sesuatu gunung berapi itu, samada sesebuah gunung berapi itu berada dalam tempoh pendam atau telah mati.

Apabila gunung berapi meletus, magma yang terkandung di dalam kamar magma di bawah gunung berapi meletus keluar sebagai lahar atau lava.okeh,,time ni masa ai tengok tu kan.. (Ya Allah..xdapat digambarkan dengan kata2) Selain daripada aliran lava, kemusnahan oleh gunung berapi boleh melalui dengan pelbagai cara.Antaranya ialah Aliran lumpur,Abu( seperti dalam gambar),Kebakaran hutan,Gas beracun,Gelombang tsunami,dan Gempa bumi.
jum tonton sebentar!

tonton salah satu atau keduanya..


warghhh!! ngantuk sudah :( entri ni rasanya panjang kitkan? ehe3.. ntah dibaca oleh korang ntah idak yaa? tapi dak pe.. biarlah ia dicoretkan dan dipublishkan agar ia terus tersemat dan dijadikan kenangan bagi tahun 2011.. ia dak ai oi? ehehe.. keluar abis unsur2 diftong..keh3..
msg:
info gunung berapi yang ai perolehi dari http://ms.wikipedia.org
 untuk lebih lanjut korang bacalah kat cni ekp..

Post a Comment
#resepi #cooking try#precious food# 100 days 11 ogos 2014 100 days 16 february 2015 20-an Action songs advertising ALPHABET RECOGNITION AMAZON Art and craft award Baby Milestones baby photo Bandung BECE Ben ashaari bencana a.k.a musibah best place to visit KELANTAN BIRTHDAY PARTY bisnessbyIstanaSyurga bisnessonline BLOGLIST DAN SEGMEN breasfeeding tips brownies children assessment children milestones children performance children safety children trip and visit children with special need=gifted Cinta Malaysia Sayang Kelantan cognitive development contest dan contest DramaTv English Language foodhunters Future Teacher GIVEAWAY greenandredtea greenteathailand hand eyes recognition Hari Rabu hilang# sukar jejaki lagi# dicuri# lalai# holiday a.k.a makan angin :) homeschooling INDONESIA kegemaran saya Ketam kid songs KIDS ACTIVITY KIDS PROJECT KIDS TOYS Kota Bharu Kelantan Kunak lagu+lirik lesen kereta LESSON PLAN Lets learn "BAHASA MELAYU" letters Madinah makanan bercengkerang Makkah Malay songs Maruku mimpi BESAR movie musim panas nephew+niece+children nothing just to say NURSERY NURSERY RHYMES one destination. parenting tips parents teacher relationship party themem Barbie theme PLANE TICKET pools and waterfun PRESCHOOL Princess sofia themem Pink theme PTPTN public transportation puisi+poem+whatsoeverlah Quotes of the Week Ramadhan redteathailand Resepi sos Mangga Resepi sos nyonya REVIEW RINDU SABAH saya jual secret recepi segmen agama sensory skills services Singapore SOS MANGO specialcare SPORT&OUTDOOR SSPN Tawau teaching skills teman+sahabat tengah marah tips+petua+amalan=tindakan toddlers TV SHOW UMRAH water play WRITING SKILLS