Wednesday, March 23, 2011

amnesiakah aku!! back to the past ~ MENCORET DIARI ~

8.45 am
muah muah muah,,jumpa seorang hamba Allah y telah lama tidak ditemui,, bertemu muka pula dengan ibu,nenek,atuk dan adik sepupunya.. berborak santai..

9.00 am
bertolak dari rumah nenek itu, singgah sebentar membeli sarapan pagi,,kembali kerumah nenek itu..meletakkan sesuatu sebentar dibawah meja.lalu mula menjamu sarapan yang dibeli kalaupun perut tidak menunjukkan tanda2 kebuluran ^_^ setelah siap bersarapan untuk kali keduanya,membwa pinggan kotor ke dapur dan dibasuh ke sinki..dan setelah itu ingatanku mula kabur..

9.45 am
sebelum bertolak ke bank, singgah sebentar di rumah hamba Allah y telah lama tidak ditemui.. menjenguk kelahiran anak kucingnya y comel dan hitam.. masuk kedalam rumah menuju ke ruang tamu,,bermain,bergurau senda dan membacakan buku cerita kepada adik sepupunya..

10.15 am
menunguu ketibaan YDPA mengemaskan penampilan dirinya..ehe3.. bersalam dengan ibunya menandakan kami ingin keluar rumah.. memasuki kereta lalu mula  menyedari tentang tiadanya dia disisiku..ya allah,, ai mula kalut..mana mungkin ai  melupakannya..TIDAK!! 

10.30 am
uhu3>> uwaa!!!! ai teramat stress!! mr.Boo,, i lost something which is very important to me!!  mana dia dah menghilang? mana? kenapa dia buat ai tercari2.. kesian dia,,ai dh cicirkan dia,,ai abaikn dia,,tp ai tinggalkn sekjap jer..ai tinggal xlama..ai rindu dia boo..ai rindu dia.. ada sapa2 main dia? ada sapa2 nampak dia? ada x? mana dia? mana?? ai dah susahkan orang lain untuk cari dia..ai dah susahkan mereka untuk cari dia balik..untuk dia kembali pada ai.. siapa dah rampas dia dari hidup ai?? dia adalah anugerah n pemberian y amat ternilai buat ai..kenapa dia perlu pergi dan hilang dari mata kecil ai? kenapa?? Ya Allah,,temukan kembali aku dengannya.. aku amat memerlukannya :(( masih mencari dsekitar tempat itu,,mencari walaupun bukan tempat sendiri,,mencari walaupun dalam keadaan y samar,,mencari walaupun dalam hati penuh kegusaran,,mencari dalam tanda tanya tanpa kesudahan,mencari dengan persoalan dbenak manusia luar,,ai masih mencari dan mencari!! :(((

10.45 am
bertlolak dan menuju ke destinasi pertama.. dalam jiwa penuh keresahan..dalam senyuman tiada keikhlasan,dalam gelak tawa tiada keikhlasan..mentalku sarat pertanyaan..dimana3?? kini ai tidak lagi mampu bernafas dengan baik..peredaran darah ai makin laju,,debaran ai,kehilangan kekuatan untuk berbicara!! tiada daya untuk melafaz kata.. seolah2 mencari dan mengharapkan perpisahan ini hanyalah semntara.. bukan kebahgiaan dalam perpisahan..TIDAK!! ai xboleh terima perpisahan ini.. biarkan perpisahan ini menguatkan kembali kasih ai terhadapnya..jangan hilangkanya..JANGAN!!

11.25 am
berada di shopping mall,mencari baju baru..hilangkan kerisauan..huh tidak berjaya! ingatan terhadap kehilangannya masih tegar dan kukuh di ingatan.. sukar menghilangkan resah..   s

11.55 am
singgah di kenai jahitan membeli benang kuning air,, kejadian kedua mula menimpa,,kereta tidak dapat direverse ke belakang.. pemanduan hamba Allah ini tidak cekapkah?? ehe3.. rasa takut n lucu mengimbangi dalam benak pemikiran kami..  masih mencuba menghidupakn kereta dengan baik tapi masih tidak berjaya.. kami cuak..ehe3.. 

12.05 pm
hadirnya seorang pacik handsome dan bergaya menawan hati..ehe3..menghulurkan pertolongan buat kami.. namun risau tetap dihati andainya pacik melarikan kereta bersamanya..ehe3..tapi TIDAK! yaa pacik itu berhati jujur dan amanah.. TERIMA KASIH pacik!! 

12.10 pm
pemanduan berjalan dengan lancar,, menjemput adik2 nya dari sekolah sebelum menghantar ku pulang kerumah..uhu3..dalam pandangan hatiku..ak sedih tetap terasa..uhu3.. anyway,terima kasih untuk harini..
kalaupun ai kehilangannya,klaupun kita menghadapi saat sukar, kamu tetap setia disebelahku.. huwa3.. namun ai tetap masih tidak dapat melupakannya malah masih mengharapkan pertolonganmu untuk menyambung pencarian itu dan membawanya ia kembali pulang...

msg: berhati-hati2,tenang,sabar,dan paling penting jangan CUAI! jangan lokek untuk saling membantu sesama manusia yang memerlukan pertolongan.. 


Post a Comment
#resepi #cooking try#precious food# 100 days 11 ogos 2014 100 days 16 february 2015 20-an Action songs advertising ALPHABET RECOGNITION AMAZON Art and craft award Baby Milestones baby photo Bandung BECE Ben ashaari bencana a.k.a musibah best place to visit KELANTAN BIRTHDAY PARTY bisnessbyIstanaSyurga bisnessonline BLOGLIST DAN SEGMEN breasfeeding tips brownies children assessment children milestones children performance children safety children trip and visit children with special need=gifted Cinta Malaysia Sayang Kelantan cognitive development contest dan contest DramaTv English Language foodhunters Future Teacher GIVEAWAY greenandredtea greenteathailand hand eyes recognition Hari Rabu hilang# sukar jejaki lagi# dicuri# lalai# holiday a.k.a makan angin :) homeschooling INDONESIA kegemaran saya Ketam kid songs KIDS ACTIVITY KIDS PROJECT KIDS TOYS Kota Bharu Kelantan Kunak lagu+lirik lesen kereta LESSON PLAN Lets learn "BAHASA MELAYU" letters Madinah makanan bercengkerang Makkah Malay songs Maruku mimpi BESAR movie musim panas nephew+niece+children nothing just to say NURSERY NURSERY RHYMES one destination. parenting tips parents teacher relationship party themem Barbie theme PLANE TICKET pools and waterfun PRESCHOOL Princess sofia themem Pink theme PTPTN public transportation puisi+poem+whatsoeverlah Quotes of the Week Ramadhan redteathailand Resepi sos Mangga Resepi sos nyonya REVIEW RINDU SABAH saya jual secret recepi segmen agama sensory skills services Singapore SOS MANGO specialcare SPORT&OUTDOOR SSPN Tawau teaching skills teman+sahabat tengah marah tips+petua+amalan=tindakan toddlers TV SHOW UMRAH water play WRITING SKILLS