Thursday, May 19, 2016

Ganti Puasa

Hooo... sekarang musim panas.. panas menyengat.. Alhamdulillah panas.. sidai kain pagi kering tengahari pukul 12 dah boleh angkat.. sidai pukul 12 tghri ptng pukul 5 dah boleh angkat.. dah xde reason sidai kain xkering.. Alhamdulillah.. dah xpayah pergi laundry 24 jam.. tapi saya tengok laundry 24 jam penuh jer selalu.. hihihi..  rezeki orang tidak kira musim..

Harini ganti puasa.. dah rasa dahaga sangat...  nanti di bulan Ramadhan agaknya bagaimanalah? Panas panas yang mencabar... semalam hujan.. Alhamdulillah redup sikit.. tapi rasa dahaga tu..  menyegat.. rasa nak jer tukar ganti besok.. ehh boleh pula gtu? Sampai bila la tak habis habis ganti puasa.. huhu..
Lebih dasyat lagi.. rasa nak jer buat buat lupa puasa dan p minum air.. hehehe.. tapi apalah gunanya.. kalau diri sendiri xboleh nak ganti puasa nanti sapalah nak tolong ganti puasa kat kita bila kita dah mati.. sembahyang yang xcukup tu pun xkira lagi... Ya Allah...

Kalau panas dan dahaga begini rasanya bulan puasa.. macamana la nanti kat padang masyar.. dosa tu punya la banyak xterkira.. fikirlah sendiri.. Ganti puasa ganti puasa banyak hari lagi.. huhuhu.... next time no more tangguh2.. mesti lepas raya puasa terus yaa... huhu..



Love,
teamoHada
Post a Comment
#resepi #cooking try#precious food# 100 days 11 ogos 2014 100 days 16 february 2015 20-an Action songs advertising ALPHABET RECOGNITION AMAZON Art and craft award Baby Milestones baby photo Bandung BECE Ben ashaari bencana a.k.a musibah best place to visit KELANTAN BIRTHDAY PARTY bisnessbyIstanaSyurga bisnessonline BLOGLIST DAN SEGMEN breasfeeding tips brownies children assessment children milestones children performance children safety children trip and visit children with special need=gifted Cinta Malaysia Sayang Kelantan cognitive development contest dan contest DramaTv English Language foodhunters Future Teacher GIVEAWAY greenandredtea greenteathailand hand eyes recognition Hari Rabu hilang# sukar jejaki lagi# dicuri# lalai# holiday a.k.a makan angin :) homeschooling INDONESIA kegemaran saya Ketam kid songs KIDS ACTIVITY KIDS PROJECT KIDS TOYS Kota Bharu Kelantan Kunak lagu+lirik lesen kereta LESSON PLAN Lets learn "BAHASA MELAYU" letters Madinah makanan bercengkerang Makkah Malay songs Maruku mimpi BESAR movie musim panas nephew+niece+children nothing just to say NURSERY NURSERY RHYMES one destination. parenting tips parents teacher relationship party themem Barbie theme PLANE TICKET pools and waterfun PRESCHOOL Princess sofia themem Pink theme PTPTN public transportation puisi+poem+whatsoeverlah Quotes of the Week Ramadhan redteathailand Resepi sos Mangga Resepi sos nyonya REVIEW RINDU SABAH saya jual secret recepi segmen agama sensory skills services Singapore SOS MANGO specialcare SPORT&OUTDOOR SSPN Tawau teaching skills teman+sahabat tengah marah tips+petua+amalan=tindakan toddlers TV SHOW UMRAH water play WRITING SKILLS