Tuesday, May 9, 2017

I'm her punching bag

Semalam.. harini pukul 11 pun belun tentu masuk kelas..

S: semua orang suka cikgu
T: jadi kenapa? S xsuka semua orang suka cikgu?
S: nanti semua orang dah xsuka s.
T: kenapa s cemburu ka?
S: .............

S: cikgu bukan baik sangat pun.. pura2! Depan semua orang baiklah.. belakang garang!!
T: jadi s nak cikgu marah s depan semua orang bila buat salah? Jadi s nak cikgu marah kuat2 bagi semua orang dengar?
S: ...... xnak...

Isu xhabis lagi.. masih xpuas hati.. menjerit..

S: s nak hidup bebas. S dah xnak cikgu lagi..
T: okay.. kalau s bagus.. s boleh bersabar.. s akan dapat cikgu yang lagi baik lagi cantik dari cikgu..
S: ........ angguk2 macam faham

And later, masih whine clingy, scream, curse... cikgu dah xlayan.. biaq pi la.. nanti senyap sendiri..

As expect.. In a minute.. tersengih-sengih balik macam xde apa2 berlaku.. lagi hati cikgu ni membengkak.. sekejap mengamuk.. sekejap tersengih2..

And finally cikgu terpaksa juga mengalah.. nanti ignore lebih2 pun bukannya dipujuk hati cikgu.. walaupun mengalah tidak bermaksud cikgu membenarkan tindakan murid. Cikgu lagi garang.. and fortunately later murid mendengar..

Waktu balik. Cikgu saja test xsalam xpeluk xjnji be4 balik macam selalu..

S: menjerit. Cikgu nak salam..
T: cikgu saja buat tak dengar.
S: erghhhh sambil terbalikkan meja
T: sob sob... cikgu pun pergilah kat murid.. s kenapa?
S: mood suara normal.. nak salam.. sambil gerakkan tangan.. muka xde rasa brrsalah menjerit dan terbalikkan meja..

Akhirnya.. murid pun menyalami gurunya... siap nak peluk nak janji2 lagi.. hmm

Awak pernah kena kutuk dengan student? Saya selalu.. i'm her punching bag 😭😭😭

Post a Comment
#resepi #cooking try#precious food# 100 days 11 ogos 2014 100 days 16 february 2015 20-an Action songs advertising ALPHABET RECOGNITION AMAZON Art and craft award Baby Milestones baby photo Bandung BECE Ben ashaari bencana a.k.a musibah best place to visit KELANTAN BIRTHDAY PARTY bisnessbyIstanaSyurga bisnessonline BLOGLIST DAN SEGMEN breasfeeding tips brownies children assessment children milestones children performance children safety children trip and visit children with special need=gifted Cinta Malaysia Sayang Kelantan cognitive development contest dan contest DramaTv English Language foodhunters Future Teacher GIVEAWAY greenandredtea greenteathailand hand eyes recognition Hari Rabu hilang# sukar jejaki lagi# dicuri# lalai# holiday a.k.a makan angin :) homeschooling INDONESIA kegemaran saya Ketam kid songs KIDS ACTIVITY KIDS PROJECT KIDS TOYS Kota Bharu Kelantan Kunak lagu+lirik lesen kereta LESSON PLAN Lets learn "BAHASA MELAYU" letters Madinah makanan bercengkerang Makkah Malay songs Maruku mimpi BESAR movie musim panas nephew+niece+children nothing just to say NURSERY NURSERY RHYMES one destination. parenting tips parents teacher relationship party themem Barbie theme PLANE TICKET pools and waterfun PRESCHOOL Princess sofia themem Pink theme PTPTN public transportation puisi+poem+whatsoeverlah Quotes of the Week Ramadhan redteathailand Resepi sos Mangga Resepi sos nyonya REVIEW RINDU SABAH saya jual secret recepi segmen agama sensory skills services Singapore SOS MANGO specialcare SPORT&OUTDOOR SSPN Tawau teaching skills teman+sahabat tengah marah tips+petua+amalan=tindakan toddlers TV SHOW UMRAH water play WRITING SKILLS