Monday, March 31, 2014

run for kidney

ohh.. i can't sleep.. biasalah.. nak kata insomania.. ehh xlah.. dalam bus..dalam KTM.. dalam taxi nk p class pun aku bole tido.. so aku up la two three post malam ni.. ngeh3.. 

last week i'm doing this.. on 22 mac 2014 at Kota Bharu.. exact place aku dah lupo namo gapo.. ngeh2.. sekolah apatah.. kui3..

dalam proses pertumbesaran.. 

ohh rasa patah kaki.. 6km naik turun jambatan.. the best moment adalah bila i feel do really proud to walk on the bridge.. like the song.. the bridge falling down.. ride the ferary.. kuang3.. that time also matahari sedang naik.. bahasa orang putih sunrise.. i really enjoy the view dengan angin sempoi2 bahasa..ohhh... and and and i'm not the last participation arive.. i'm the 400++... hahaha.. bangga kot.. serbaserbi nak bangga... hek3.. padahal xde benda pun nak dibangga kata orang-orang.. but i feel proud to my self.. i can do.. i can walk.. and the most that made me happy.. i feel bless.. Thank you Allah for giving strength for my leg to walk.. for my foot to step.. for my hand to feel.. for ear to listen and eyes to see.. for myself to experiences this.. thank you Allah.. 

more than 1500 people join this..and i am the 400++ .. haha i'm not running or having a competition or to become winner.. my mission just finish 6km with walk.. run only after the first visel ditiup and after 10 step or more i just can only walk.. kalo lari jer habis jantung rasa dupdap dupdap.. sungguh laju dan pantas.. hik3.. disitu juga saya sedar tahap stamina saya.. ohh sangat lemah... macamna lah sekiranya saya dikejar dan terpaksa berlari??

ohh kalo hado phone canggih mesti dah banyak aku selfie sambil berlari.. eh berjalan..ngeh3.. misi 
( beli tefon baru dan canggih dan paling murah )

ohh.. kejadian yang super under expectation happened also.. i'm super ashamed.. tambah-tambah lagi nurse tu know my mom.. aigoo..memalukan betul.. bangsa dan nusa.. heh3.. aku nak elak malu.. aku gelak.. over.. untuk cover.. dalam hati tuhan saja yang tahu... 

last two days on 28 mac aku volunteer dekat satu rumah anak yatim ni.. ada story kat sini.. ada gambar.. tapi with my friend.. hohoho...

lalala.. gudnite.. 8 weeks to go


when you still can walk.. keep walking.. don't even dream to use wheelchair..



love,
teamoHada


Post a Comment
#resepi #cooking try#precious food# 100 days 11 ogos 2014 100 days 16 february 2015 20-an Action songs advertising ALPHABET RECOGNITION AMAZON Art and craft award Baby Milestones baby photo Bandung BECE Ben ashaari bencana a.k.a musibah best place to visit KELANTAN BIRTHDAY PARTY bisnessbyIstanaSyurga bisnessonline BLOGLIST DAN SEGMEN breasfeeding tips brownies children assessment children milestones children performance children safety children trip and visit children with special need=gifted Cinta Malaysia Sayang Kelantan cognitive development contest dan contest DramaTv English Language foodhunters Future Teacher GIVEAWAY greenandredtea greenteathailand hand eyes recognition Hari Rabu hilang# sukar jejaki lagi# dicuri# lalai# holiday a.k.a makan angin :) homeschooling INDONESIA kegemaran saya Ketam kid songs KIDS ACTIVITY KIDS PROJECT KIDS TOYS Kota Bharu Kelantan Kunak lagu+lirik lesen kereta LESSON PLAN Lets learn "BAHASA MELAYU" letters Madinah makanan bercengkerang Makkah Malay songs Maruku mimpi BESAR movie musim panas nephew+niece+children nothing just to say NURSERY NURSERY RHYMES one destination. parenting tips parents teacher relationship party themem Barbie theme PLANE TICKET pools and waterfun PRESCHOOL Princess sofia themem Pink theme PTPTN public transportation puisi+poem+whatsoeverlah Quotes of the Week Ramadhan redteathailand Resepi sos Mangga Resepi sos nyonya REVIEW RINDU SABAH saya jual secret recepi segmen agama sensory skills services Singapore SOS MANGO specialcare SPORT&OUTDOOR SSPN Tawau teaching skills teman+sahabat tengah marah tips+petua+amalan=tindakan toddlers TV SHOW UMRAH water play WRITING SKILLS