Wednesday, June 14, 2017

Why you kept telling lies when you know that is wrong

When you don't want to lie but you don't have a choice and lie. Mula mula, alaa sikit jer. Tipu sikit sikit bukan nak buat jahat.. Cuma nak elak dari kena tanya banyak2. That all.. hmm.. tp bila dah sekali you tipu.. you akan terjebak untuk menipu untuk scene yang seterusnya..dan scene scene lain selepas tu.. sebab tak nak terbongkar kan..

SÀAAo bila dah xde pilihan you terpaksa create another scene.. itu lah bahana menipu.. walaupun pada dasarnya you xnak menipu or else you xde niat pun nak menipu.. tapi finally you jadi seorang penipu. A big head liar.. dan bila orang lain buat sesuatu yang meragukan you sikit pun.. you dah judge the person is telling a lies.. because why? Because you experience the lies you make..

Sometimes.. you lies because you want to hide something that you dont want to share things with everyone.. but everyone kept asking and force you to tell.. that is the starter of the penipuan. You should earlier.. when you started you have to end.. smooth and quick.. no one can't detect your lies and please ask for a sorry after your matter is settle or you feeling to share later.. and a big point. Later of course it hard for them to trust you again..

So after all.. before you are making a lie.. tell yourself.. can you end the lies? Would you have enough strength to ask for a sorry and making people believe in you again? Jangan jadi seperti pengembala biri biri yang kehilangan biri birinya..

teamoHada

Post a Comment
#resepi #cooking try#precious food# 100 days 11 ogos 2014 100 days 16 february 2015 20-an Action songs advertising ALPHABET RECOGNITION AMAZON Art and craft award Baby Milestones baby photo Bandung BECE Ben ashaari bencana a.k.a musibah best place to visit KELANTAN BIRTHDAY PARTY bisnessbyIstanaSyurga bisnessonline BLOGLIST DAN SEGMEN breasfeeding tips brownies children assessment children milestones children performance children safety children trip and visit children with special need=gifted Cinta Malaysia Sayang Kelantan cognitive development contest dan contest DramaTv English Language foodhunters Future Teacher GIVEAWAY greenandredtea greenteathailand hand eyes recognition Hari Rabu hilang# sukar jejaki lagi# dicuri# lalai# holiday a.k.a makan angin :) homeschooling INDONESIA kegemaran saya Ketam kid songs KIDS ACTIVITY KIDS PROJECT KIDS TOYS Kota Bharu Kelantan Kunak lagu+lirik lesen kereta LESSON PLAN Lets learn "BAHASA MELAYU" letters Madinah makanan bercengkerang Makkah Malay songs Maruku mimpi BESAR movie musim panas nephew+niece+children nothing just to say NURSERY NURSERY RHYMES one destination. parenting tips parents teacher relationship party themem Barbie theme PLANE TICKET pools and waterfun PRESCHOOL Princess sofia themem Pink theme PTPTN public transportation puisi+poem+whatsoeverlah Quotes of the Week Ramadhan redteathailand Resepi sos Mangga Resepi sos nyonya REVIEW RINDU SABAH saya jual secret recepi segmen agama sensory skills services Singapore SOS MANGO specialcare SPORT&OUTDOOR SSPN Tawau teaching skills teman+sahabat tengah marah tips+petua+amalan=tindakan toddlers TV SHOW UMRAH water play WRITING SKILLS