Saturday, March 2, 2013

ABU SAYAP lahad datu vs tawau percutianku bakal tergendala

sekarang pukul 6.56 pagi hari sabtu... walaweii exam xhabis lg kepala otak asyk fikir pasal percutian jer.... final for mandarin just really tough for me.. kenapala i hv to took mandarin for exam.. learn mandarin kalau just for fun kan best... no test no exam...

ok balik pada tajuk.. huwaa wanna to scream it out! lahad datu ada abu sayap..penjenyah pemberontak la.. sekarang dah darurat.. ops i know this matter about before berita keluar dalam tv lg... dasyat betul.. kenapa la nak sembunyikan hal yang besar ni.. sekarang kan dah rumit sampai ada yang terkorban... what i heard from my borneo housemate.. punca pertama dia sebab UMNO bg ic senang2 dekat pendatang asing.. rakyat filipin,indon,bangla.. nak menang undi kan... sampai bumiputera disisihkan.. tp ada kaitan juga dengan sultan sulu... aih apa daa... susah nak cerita...

i am the only one from kelantan dan the rest from sabah and sarawak.. so lots of story i heard from them about sabah... what i was worried now i cant fly to tawau... what a waste... tiket flight dah booking semua... haihhh.. dengar2 pun sempoarna, kunak ,tawau pun abu sayap ni dah masuk.. ikut jalan kg2... teruknyaa.. apa la kerajaan malaysia buat?? masih nak berhemah??

i had booked a ticket 2day before i heared about lahad datu. igtkn xserious.. stakat pendatang jer ni sampai serang menyerang. almost 3 weeks kemudian bru nak masuk tv.. hmm ntah2 berita ni dah lama dah dekat lahad datu...

actly what will be to lahad datu? tawau, kunak dan sempaorna ni... lepas ni kawan saya dah jd foreigner plak ka? really hope our PM can selesaikan masalah ini dengan segera.. no waste time PM!! semakin hilang kepercayaan terhadap kreadibiliti pm ni.. nak undi sapa la nanti neh... aihhhh... tawau oh tawau :(
Post a Comment
#resepi #cooking try#precious food# 100 days 11 ogos 2014 100 days 16 february 2015 20-an Action songs advertising ALPHABET RECOGNITION AMAZON Art and craft award Baby Milestones baby photo Bandung BECE Ben ashaari bencana a.k.a musibah best place to visit KELANTAN BIRTHDAY PARTY bisnessbyIstanaSyurga bisnessonline BLOGLIST DAN SEGMEN breasfeeding tips brownies children assessment children milestones children performance children safety children trip and visit children with special need=gifted Cinta Malaysia Sayang Kelantan cognitive development contest dan contest DramaTv English Language foodhunters Future Teacher GIVEAWAY greenandredtea greenteathailand hand eyes recognition Hari Rabu hilang# sukar jejaki lagi# dicuri# lalai# holiday a.k.a makan angin :) homeschooling INDONESIA kegemaran saya Ketam kid songs KIDS ACTIVITY KIDS PROJECT KIDS TOYS Kota Bharu Kelantan Kunak lagu+lirik lesen kereta LESSON PLAN Lets learn "BAHASA MELAYU" letters Madinah makanan bercengkerang Makkah Malay songs Maruku mimpi BESAR movie musim panas nephew+niece+children nothing just to say NURSERY NURSERY RHYMES one destination. parenting tips parents teacher relationship party themem Barbie theme PLANE TICKET pools and waterfun PRESCHOOL Princess sofia themem Pink theme PTPTN public transportation puisi+poem+whatsoeverlah Quotes of the Week Ramadhan redteathailand Resepi sos Mangga Resepi sos nyonya REVIEW RINDU SABAH saya jual secret recepi segmen agama sensory skills services Singapore SOS MANGO specialcare SPORT&OUTDOOR SSPN Tawau teaching skills teman+sahabat tengah marah tips+petua+amalan=tindakan toddlers TV SHOW UMRAH water play WRITING SKILLS