Monday, August 15, 2011

semuanya itu 1ST TIME lah!

perghhh!! sedapp uhh..ni baru 1st time buat..1st time main potong2..1st time main campak2..
huhh dahla xboleh rasa..main hidu2 gitu jerk..fuhhh semua 1st time laa..tapi yott gempakkk yottt!!
wahh i like it ahaks3..kekeke..

actly petang tadi kan,,
aku dengan bangga nya membuat pengumumuan bahawasanya telah memasak untuk pertama kalinya..
ehehe..nipun sebab teringin gila nak makan.tapi disebabkan takde sesape nak masakkan so terpaksalah usaha sendiri yerk..ehehe..kalau my kkk xg berbuka puasa dekat hotel harini kan,dah pasti pasti ak paksa dia y masak..yer dak? ngee ^^

and perkara yang tidak disangka2 gak tadi kan. aku tertolong mak aku kat dapur tadi.nampak sangat kan?
ihihi..selalu tolong basuh pinggan jer.lap2 meja,sapu2 lantai gitu2.tp tadi kan.wah bangga yott!
 aku BASUH AYAM dan BUANG LEMAK2 AYAM dan POTONG AYAM KECIK-KECIK
ala2 chef gitu sampai mak aku kata "rusing aku tgk mu kerat aye nih n bla bla bla"bangga kan?ehehe..

and then aku pun meluahkan lah perasaan dan keinginan aku tu tadi pada ibunda aku.
lalu dengan perasaan tidak endahnya.ibunda aku membalas "hoh rajin gak buatlah"
nampak sangat ibunda tidak mahu menuruti permintaan aku itu .
sementelah beberapa hidangan sedang masak ranum diatas dapur.

dan dengan perasan yang membuak buak aku menggunakan khidmat tok handsome.
lalu dengan keinginan yang memuncak aku menyediakan segala bahan2 untuk lauk hidangan berbukaku nanti..
ececewahhh!! hhahaha. ibuku setia disisi dengan kerlingan matanya yang manja dan kata2nya yang manis..
di poket ku pula setia menunggu masa untuk si tangan menyelongkar resepi secara sembunyi2..
ahaha..hah ibuku tidak perlu tahu hal ini..kekeke..
tapi dengan tidak malunya,ibuku sudah mengecam diawal persembahan ku lagi.hahaha
dakpola yo dop??ehehe

masakan aku nanti akan aku update setelah usb ada bersamaku.
my nephew borrow..huhuhu..so gambar still dlm mobile.tidak bisa diupload lah..hehe
nampak sangat kan??ok itu ajelah kisah aku hari ini. 
esok nak main masak apa plak yerk??ahahaha


te amo Hada


Post a Comment
#resepi #cooking try#precious food# 100 days 11 ogos 2014 100 days 16 february 2015 20-an Action songs advertising ALPHABET RECOGNITION AMAZON Art and craft award Baby Milestones baby photo Bandung BECE Ben ashaari bencana a.k.a musibah best place to visit KELANTAN BIRTHDAY PARTY bisnessbyIstanaSyurga bisnessonline BLOGLIST DAN SEGMEN breasfeeding tips brownies children assessment children milestones children performance children safety children trip and visit children with special need=gifted Cinta Malaysia Sayang Kelantan cognitive development contest dan contest DramaTv English Language foodhunters Future Teacher GIVEAWAY greenandredtea greenteathailand hand eyes recognition Hari Rabu hilang# sukar jejaki lagi# dicuri# lalai# holiday a.k.a makan angin :) homeschooling INDONESIA kegemaran saya Ketam kid songs KIDS ACTIVITY KIDS PROJECT KIDS TOYS Kota Bharu Kelantan Kunak lagu+lirik lesen kereta LESSON PLAN Lets learn "BAHASA MELAYU" letters Madinah makanan bercengkerang Makkah Malay songs Maruku mimpi BESAR movie musim panas nephew+niece+children nothing just to say NURSERY NURSERY RHYMES one destination. parenting tips parents teacher relationship party themem Barbie theme PLANE TICKET pools and waterfun PRESCHOOL Princess sofia themem Pink theme PTPTN public transportation puisi+poem+whatsoeverlah Quotes of the Week Ramadhan redteathailand Resepi sos Mangga Resepi sos nyonya REVIEW RINDU SABAH saya jual secret recepi segmen agama sensory skills services Singapore SOS MANGO specialcare SPORT&OUTDOOR SSPN Tawau teaching skills teman+sahabat tengah marah tips+petua+amalan=tindakan toddlers TV SHOW UMRAH water play WRITING SKILLS