Thursday, December 2, 2010

SEPTEMBER ~ rahsia ini bulan ~ ya ke?

ai lahir bulan ni.. haa kalu koranmg lahir pada bulan yang sama dengan ai..jom kita sama2 layann


SEPTEMBER
  • sangat besopan santun dan betolak ansur
haha,, gelak2 besar..mungkin ia mungkin tak..tapi banyak yalah kot..keh3..
  • sangat cermat, teliti, dan teratur
haa,yang ni lagi la xbetoi..kua3..
tapi kebanyakan girl dalam malaysia+girl sedunia ni memang kebanyakan nya lah semuanya cermat,teliti,,teratur..kalu boleh nak tengok satu2 perkara tu seluas pancaindera..
keh3..jangan marah..
  • suka menegur kesilapan orang lain dan mengkritik
i like,tapi xde la selalu..tengok jugak pada situasi..
 tapi kalau bab kritik novel+movie+lagu..ha tu ya..memang suka..bukan apa,cuma nak meningkatkan prestasi produk yang dihasilkan..kua3
  • pendiam tetapi pandai bercakap
pendiam ka?? keh3..betol la tu kot.. pandai bercakap?? hahaha..gelak jela pandai..
  • sikap sangat cool, sangat baik, dan mudah simpati
yup, ai memang baik! haha naik lif dah tekan sendiri..banyak la baik..menyusahkan orang adalah..ehe3.. cool,,ha probably yes..kalut sentiasa..huwa3..sob3.. n mudah simpati,,hm xreti la nak describe..sbb ai susah gak nak menangis kalau ada orang menangis.. simpati tu yaa cuma xmeresap sampai ke akar..uhu3..

  • sangat prihatin, terperinci, amanah, setia dan jujur
no komen,kenal dulu ai yaa..
baru la tau ai ni jujur ka x ka?amanah ka x ka?
 setia ka x ka? ai sangat prihatin..ehe3.. prihatin pada kucing.. 

  • sensitif kepada sesuatu yang tidak diketahui
yaa,,memang ai kan jadi sensitif..
terutama bila orang yang ai percaya tipu ai..ambil kesempatan.. so beware yourself la yaa..ai xkan lagi pandang muka orang yang macam tu..uhu3..
  • banyak berfikir
mestilah,,fikir pasal masa depan..
ai rasa semua orang banyak berfikir kan? xkan nak buat sesuatu tanpa berfikir bawa padah nanti..
 setidak2 nya bila kita dah berfikir kita secara tidak langsung sudah bersedia menghadapi kemungkinan2 yang berlaku pada masa depan.. ia dak?
  • daya penakakulan yang baik
ehehe,,xtau nak kata apa la..rasa nya xkot..kua3..
  • otak bijak dan mudah belajar
uhu3,,otak xdela bijak sangat.. rasa bodoh tu ada la..
cuma sekarang tengah berusaha untuk membijakkan diri demi masa depan..
 mudah belajar tu pun xjugak..bila otak dah x bape nak bijak ni,,belajar pun susah la kan..
but nothing is impossible.. untuk dapat otak bijak kena la rajin belajar... ia dak? 
untuk mudah belajar dan jadi bijak kena la makan makanan y berkhasiat.. 
barulah otak manusia(ai la) boleh bekerja dengan sempurna tanpa sekatan lalu lintas..keh3..
  • suka mencari maklumat
ha yang ni 300% betol.. 
ai suka guna tok google dapatkan apa2 maklumat yang ai nak..
 setiap maklumat yang kita cari tu adalah ilmu..
jadi gunakan kemudahan nie dengan cara yang baik k..
so ai wanna say thanks to you tok google!
  • mengawal diri dari selalu mengkritik
ehe3,,cam yang dekat atas tu la kan.. 
absolutely! ai sentiasa mengawal diri..ya lah kot2 terasa ka apa ka..susah la kan.. ehe3..
 pepun mengkritik dan menjadi seorang pengkritik ialah suatu bidang
 yang ai suka dan ingin ceburi one fine day!kua3..
  • pandai mendorong diri sendiri
ya ka? mendorong macamana tu ek??
  • mudah memahami orang lain ( daya firasat tinggi ) dan banyak simpan rahsia
memahami tu kena la tanya orang lain,,betul ka ai ni memahami? ehe3.. 
tapi pasal firasat2nie..ha betol ni.. ai memang suak berfirasat! 
nak jadi cam nujum pak belalang! keh3 
rahsia apa ek y ai simpan banyak sangat tu? heh3..
  • sukakan sukan, hiburan, dan melancong
sukan tu suka tapi melihat saja..kua3.. 
hiburan? huwa3.. cuba tanya sapa yang xsukakan hiburan? 
hiburan xsemestinya pergi bergelak,enjoy situ enjoy sini..
hiburan ni macam cara mengiburkan diri..
so jawapan ai.. ya lah! ai memang sukakan hiburan..
 so kehidupan pun xtertekan x boring..
cuma dalam berhibur sentiasa mengingatkan diri agar tidak alpa..
 melancong??inipun jadi kegemaran,cuma yang menghalang.. duit awak!! 
kalau xde duit jangan beranganlah nak melancong!! uhu3..
  • kurang menunjukkan perasaan
ya ka? kalau x tunjuk perasaan x berani la nak kritik kan?
tapi,, mungkin sesetengah case tu ade la betol jugak..ehe3.. case ape tu ek?
  • lama menyimpan jika terluka hati
hmm,,no komen..susah gak dalam hal ni..hati manusia ni xsama.. mungkin ya mungkin tak..mungkin tak mungkin ya.. so conclusion is, janganlah lukakan hati ai ek.. uhu3..
 tapi kalu nak tahu lama ka tak ka? try la.. ehe3..
  • terlalu memilih pasangan
haha.. pasangan pun xde macamana nak pilih? 
but,,ehe3.. i suka pada orang yang pangkal nama nya RAJA ehe3.. 
sebab ai nak jadi permaisurinya.. kua3..
  • sukakan benda yang luas
luas?macamana tu ek?korang tau?
  • bersistematik
haish,bersistematik macamana tu ek? penting ka?

msg: 
haha, settle sudah.. so,korang buatla penilaian pada diri korang pulak ek.. yang baik dijadikan panduan yang x baik dijadikan sempadan dan cabaran untuk lebih baik..
Post a Comment
#resepi #cooking try#precious food# 100 days 11 ogos 2014 100 days 16 february 2015 20-an Action songs advertising ALPHABET RECOGNITION AMAZON Art and craft award Baby Milestones baby photo Bandung BECE Ben ashaari bencana a.k.a musibah best place to visit KELANTAN BIRTHDAY PARTY bisnessbyIstanaSyurga bisnessonline BLOGLIST DAN SEGMEN breasfeeding tips brownies children assessment children milestones children performance children safety children trip and visit children with special need=gifted Cinta Malaysia Sayang Kelantan cognitive development contest dan contest DramaTv English Language foodhunters Future Teacher GIVEAWAY greenandredtea greenteathailand hand eyes recognition Hari Rabu hilang# sukar jejaki lagi# dicuri# lalai# holiday a.k.a makan angin :) homeschooling INDONESIA kegemaran saya Ketam kid songs KIDS ACTIVITY KIDS PROJECT KIDS TOYS Kota Bharu Kelantan Kunak lagu+lirik lesen kereta LESSON PLAN Lets learn "BAHASA MELAYU" letters Madinah makanan bercengkerang Makkah Malay songs Maruku mimpi BESAR movie musim panas nephew+niece+children nothing just to say NURSERY NURSERY RHYMES one destination. parenting tips parents teacher relationship party themem Barbie theme PLANE TICKET pools and waterfun PRESCHOOL Princess sofia themem Pink theme PTPTN public transportation puisi+poem+whatsoeverlah Quotes of the Week Ramadhan redteathailand Resepi sos Mangga Resepi sos nyonya REVIEW RINDU SABAH saya jual secret recepi segmen agama sensory skills services Singapore SOS MANGO specialcare SPORT&OUTDOOR SSPN Tawau teaching skills teman+sahabat tengah marah tips+petua+amalan=tindakan toddlers TV SHOW UMRAH water play WRITING SKILLS