Saturday, April 25, 2015

Okay.. okay.. aku laksanakan impian kau!

Eh gaduh lagi.. ak dah cuba terima kau.. kelebihan kau kekurangan kau.. tp kelebihan kau tu still xdapat cover diri kau.. kau perasan bagus.. kau perasan diri kau baik sangat.. cara kau cakap macam kaulah semuanya.. kau juga buat orang rasa.. eh aku ka y salah? Padahal kau ni xde apa apun.. kau mengarah.. bossy.. kau konon perfect tp xpun.. cara cakap jer pun.. tu aku puji sebab kau pandai cakap sebab tu orang nampak kononnya kau ni the best.. kau pun rasa diri kau the best.. tapi haram jadah! eh mslh ktbhrni psl kbrshn jer.. tp kau ni xde pembersih mana pun.. sekali seminggu jer pun.. barang kau letak merata.. amanah? Tanggungjawab? Tanya diri kau dulu.. yaa aku pemalas.. that y aku jaga brng2 aku.. aku jaga tmpt yang aku nk guna.. kau ada? Nan hadoo.. minggu lepas kau dah mop lantai jd minggu ni kau nak suruh2 aku la .. ehh penting ka sampai tiap2 minggu nak mop lantai.. better kau p kemas dapur y kau masak y kau potong or koyakkan plastik kau letak merata.. p lap atas kabinet yang berminyakk.. ohh xpun ambil plastik sos cili kau dgn bekas plastik y berkulat atas meja... dan kau mop lantai pun sebab aku tegur kau pakai selipar kasut sampai ke dapurr.. eiii plisslaaa.. pengotor.. kau ingat ni luar negara ka apa?! Jd kau mop minggu lps nk suruh2 aku pula... oh jap bilik air? Kau betul.. tp air bertakung aku dah cuba guna pam.. cara kau cakap mcm aku xguna pam.. kau cakap sekali buat jerr..hebat lah kau.. betul lah mybe aku xpandai guna.. salah aku.. okay aku akan belajar.. bilik bersepah.. atas katil aku.. elok jer 2biji bantal.. bwah katil xde apa pun.. meja berhabuk.. kau y guna.. aku amik getah rambut jer atas tu! Bwh katil kau penuh dgn brng2 kau.. tp kau nk tnjk kononya kau dah kemas.. payung y aku letak tepi katil kau angkat letak ats tilam.. eh benda tu xmenganggu pun.. xnmpk pun.. kau letak sarang labah2 atas katil.. ya Allah.. manusia apa kau ni? Okay mybe aku jarang pegang penyapu.. tp msa aku bt ak x heboh satu dunia.. kau nak mengungkit.. sikap kau.. update status xingat dunia.. ohh terasa? Memang laa terasa.. sapa lg y tinggl dgn kau.. ehh.. kau ingt aku xtau ka perangai kau.. punca kau gaduh dulu pun.. ehhh.. skrng aku faham.. faham kenapa orang xboleh tahan dgn kau.. kau jatuhkan maruah aku.. aku xkan maafkan kau... kau berapa byk kau update pasal aku.. aku xkan halalkan.. kau kutuk aku.. aku xkan bt mcmni.. xkan update mcmni dekat blog kalau kau xmula dulu.. kau pentingkan diri.. silap besar aku setuju tinggl dgn kau dulu.. kau xtau.. yang kau tahu.. kau dah tlng aku.. hah... yess kau dah tlng aku.. terima kasih.. aku dpt berjimat dgn pertolongn kau tu.. tp kalau aku tau perangai kau mcmni.. sumpah aku xkan terima! Aku y lupa mcmna sikap kau.. ehh bukan aku xpernah bekerja dgn kau dulu.. tp sebab kau aku terima.. aku anggap cakap2 orang tntng kau tu mcm angin lalu..  aku xberterima kasih.. xappereciate.. kau.. mungkin aku xrasa kau ikhlas.. kau.. then.. kau minta maaf.. knapa.. kau kutuk2 lps tu kau blh minta maaf? Suara kau mcm xde apa2.. Ehh boleh jalanlaaa... mcm aku ckp ms awal2.. aku kalau dah benci orang aku xkan layan dah.. kau xpyh nk bt baik atau berlagak baik..  kau post mcm2 psl aku.. aku diam sebelum ni.. tp bkn utk kali ni.. aku dah maafkan kau hrtu.. aku try layan kau okok.. tp kau bt blk.. eh kalau kita ada mslh pun xboleh ka kalau kau xshare satu dunia..  kau nak semua orang tau perasaan kau.. apa y terjadi.. aku mungkin boleh rasa bersalah dgn kau kalau kau xupdate y dulu atau skrng.. dan kau xcerita semua benda.. aku cboleh tgk.muka kau.. kalau kau boleh minta maaf lps kalu kutuk2 aku.. tp aku xkan boleh.. yess aku mmg berniat nk minta maaf guna high tone ms ckp dgn kau.. tp niat aku berubah lepas kau update.. okay.. okay.. beribu ribu perkataan aku karang.. benarlah mata pena itu lgi tajam dari kata2.. aku laksanakan impian kau!!! Tahniah!!


Love,
teamoHada

Post a Comment
#resepi #cooking try#precious food# 100 days 11 ogos 2014 100 days 16 february 2015 20-an Action songs advertising ALPHABET RECOGNITION AMAZON Art and craft award Baby Milestones baby photo Bandung BECE Ben ashaari bencana a.k.a musibah best place to visit KELANTAN BIRTHDAY PARTY bisnessbyIstanaSyurga bisnessonline BLOGLIST DAN SEGMEN breasfeeding tips brownies children assessment children milestones children performance children safety children trip and visit children with special need=gifted Cinta Malaysia Sayang Kelantan cognitive development contest dan contest DramaTv English Language foodhunters Future Teacher GIVEAWAY greenandredtea greenteathailand hand eyes recognition Hari Rabu hilang# sukar jejaki lagi# dicuri# lalai# holiday a.k.a makan angin :) homeschooling INDONESIA kegemaran saya Ketam kid songs KIDS ACTIVITY KIDS PROJECT KIDS TOYS Kota Bharu Kelantan Kunak lagu+lirik lesen kereta LESSON PLAN Lets learn "BAHASA MELAYU" letters Madinah makanan bercengkerang Makkah Malay songs Maruku mimpi BESAR movie musim panas nephew+niece+children nothing just to say NURSERY NURSERY RHYMES one destination. parenting tips parents teacher relationship party themem Barbie theme PLANE TICKET pools and waterfun PRESCHOOL Princess sofia themem Pink theme PTPTN public transportation puisi+poem+whatsoeverlah Quotes of the Week Ramadhan redteathailand Resepi sos Mangga Resepi sos nyonya REVIEW RINDU SABAH saya jual secret recepi segmen agama sensory skills services Singapore SOS MANGO specialcare SPORT&OUTDOOR SSPN Tawau teaching skills teman+sahabat tengah marah tips+petua+amalan=tindakan toddlers TV SHOW UMRAH water play WRITING SKILLS